Det er allerede gått ni år siden den første «Sin City»-filmen kom ut, og da filmen ble en ålreit kassasuksess (158 millioner dollar i inntekter fra et produksjonsbudsjett på 40 millioner dollar) gjorde regissørene Robert Rodriguez og Frank Miller det tidlig klart at de ønsket seg en oppfølger.

Den har latt vente på seg, men nå er omsider første trailer fra «Sin City: A Dame to Kill For» klar.

Filmen er blant annet basert på historiene fra to av Millers «Sin City»-tegneserier («A Dame to Kill For» og «Just Another Saturday Night»), og vil både være en forløper og en oppfølger til historien i den første filmen.

Toeren fokuserer, som førstefilmen, på karakteren Dwight McCarthy, som ble spilt av Clive Owen  og som er erstattet av Josh Brolin her.

Damen i tittelen er Ava (Eva Green), en femme fatale som kommer til å gi Dwight alvorlig trøbbel.

sincity

Mickey Rourke, Jessica Alba, Rosario Dawson, Jaime King, Joseph Gordon-Levitt, Bruce Willis, Eva Green, Ray Liotta og Jeremy Piven er blant de andre kjente navnene i en stjernetung cast.

Fansen vil naturlig nok ha høye forventninger til denne – så spørs det bare om suksessen kan gjentas når den spesielle visuelle tegneseriestilen fra den første filmen kanskje ikke har like stor nyhetsverdi lenger.

Hvis det går bra med denne har vi i hvert fall mer i vente: Rodriguez har tidligere snakket om mulighetene for både en tredjefilm og en tv-serie basert på «Sin City»-universet.

«Sin City: A Dame to Kill For» kommer på norske kinoer 5. september.