På midten av 80-tallet skrev Chris Columbus manuset til den Steven Spielberg-produserte «Young Sherlock Holmes» – en film som faktisk ble nominert til Oscar for beste spesialeffekter.

Nå har Columbus bestemt seg for å ta opp tråden igjen, og planlegger å lage en nyinnspilling av filmen om den unge mesterdetektiven og hans følgesvenn Watson, melder TheWrap.

Filmstudioet Paramount er i samtale med manusforfatter Evan Spiliotopoulos («Løvenes konge 1 1/2») om jobben, mens Columbus denne gang selv skal produsere.

I originalfilmen fra 1985 fikk vi se hvordan Holmes og Watson først møtte hverandre på kostskole i England. Folk døde av mystiske grunner, og de to kastet seg over saken med den største selvfølge.

Kan vi mon tro forvente oss en klassisk Holmes-øvelse i gamledagers England – eller vil de våge seg på en radikal form for fornyelse (i takt med den nyeste BBC-serien) og hente den unge Sherlock til vår tid? Vi får se, om filmen i det hele tatt blir noe av.

Columbus, som senere skulle regissere ungdomsvennlige spenningsfilmer som «Hjemme alene» og de første «Harry Potter»-filmene, jobber forhåpentligvis fortsatt med «Trolljegeren»-regissør André Øvredal om demonfilmen «Carpe Demon» – selv om Øvredal nå mest er opptatt med monsterfilmen «Enormous».

Her kan du forøvrig se Nicholas Rowe, han som spilte unge Holmes, bli intervjuet av en hund som voksen: