Vi liker jo flyvende menn med rare hjelmer, gjør vi ikke? Basert på mottakelsen av «Iron Man»-filmene (og ikke minst «The Avengers») er svaret et rungende JA.

Kanskje ikke så rart at Marvel-eier Disney har lyst til å grave litt i den dype skuffen for å se om det er noe annet i samme baner som kan funke?

Langt nedi skuffen fant de ifølge Vulture en film som nok kan vekke gode minner hos endel: «The Rocketeer».

Da filmen kom i 1991 ble den regnet som en flopp. Litt rart, egentlig, ettersom den både var spennende og handlet om nazister – og hadde folk som Billy Campbell, Jennifer Connelly, Alan Arkin og ikke minst Timothy Dalton i rollene.

Men når Disney nå snakker om en reboot, har vel både «Iron Man» og litt mer moderne effektteknologi ryddet veien for en potensielt større «Rocketeer»-suksess.

I likhet med «Iron Man»-filmene er «The Rocketeer» basert på en tegneserie – faktisk var førstnevnte først ute allerede i 1963, mens «The Rocketeer» kom i 1982 på (nå nedlagte, sukk) Pacific Comics, skapt av (nå avdøde, sukk) Dave Stevens.

Handlingen tar utgangspunkt i racerbilsjåfør og stuntpilot Cliff Secord, som i 1938 finner en mystisk pakke etterlatt av gangstere på flukt fra politiet. Det viser seg å være en jetpack-prototyp stjålet fra selveste Howard Hughes. Og en jetpack kan jo være kjekk å ha, når man skal kjempe mot alskens pakk (og nazister).

Vi krysser fingrene for at dette faktisk blir noe av, ettersom vi bare har gode minner fra originalfilmen – som vi ser at har begynt å trekke på åra: