Og DER var katta ute av sekken.

For å markere at innspillingen av den kommende «Star Wars»-filmen var ved veis ende forrige uke, kjørte like gjerne den offisielle Twitter-kontoen til «Star Wars» ut det offisielle navnet på den J.J. Abrams-regisserte filmen i samme slengen:

«Star Wars The Force Awakens», altså. Legger du merke til at det ikke er noe «Episode VII» å se noe sted?

Med over et år å gå på før filmen får sin premiere (18. desember 2015), er heldigvis nok at tid til å finne på en god, norsk tittel til filmen.

Blir det «Star Wars: Kraften våkner», rett og slett – eller kjører oversetterne en mer frijazzete tolkning?

Det er uansett første gang Kraften blir nevnt ved navn i en «Star Wars»-filmtittel – og det nye navnet holder seg dessuten til de forrige trilogienes navneformular med tre ord.

jj-abrams

Her kan det være greit å nevne at vi ikke har lest noen av de antatte spoilerne som visstnok sirkulerer på nettet, så den kommende filmens handling er helt i det blå for oss.

Selve nikket til Kraften i tittelen tyder på at vi kanskje kan forvente en forandring fra situasjonen mot slutten av «Star Wars Episode VI: Jediridderen vender tilbake».

Der husker du kanskje at Luke Skywalker der ble antatt å være den siste Jedien. Men om kraften våkner i den kommende filmen, som finner sted noen tiår senere, tyder vel det på også andre jediriddere – og kanskje noen sith de kan slåss mot? Vi blir nok ikke altfor overrasket om vi også ser en oppvåkning hos den mørke siden av kraften …

Såååå, eh, kommer den første traileren snart?