Ok, da. Så var det ikke mange skandaler i år. Den 85. utgaven av Academy Awards viste seg i stedet å være en relativt søvnig affære – kveldens største pulsforhøyende episode var da Jennifer Lawrence snublet da hun skulle gå opp på scenen.

Så, nei – ingen katastrofer på høyde med da Hilary Swank glemte å takke mannen sin i 2000, og ingen takketaler slo den der Michael Moore kritiserte Irak-krigen i 2002. Kjendisene holdt seg dessuten på den røde løperen, vi slapp altså å se ekle ting som da Angelina Jolie klinte med broren sin på Oscar-gallaen i 2001.

Men noe har da Comoyo Filters Quetzala Blanco bitt seg merke til – i likhet med (og til forskjell fra) det vår egen Hasse Hope observerte i sin oppsummering.

 

Oscar-utdelingens ….

 

… krøpling

Det er helt utrolig hvor synd det er på Kristen Stewart. Ikke bare ankom hun festen uten Robert Pattinson, hun måtte til og med støtte seg på krykker ettersom hun noen dager tidligere hadde tråkket på glasskår. Med blåmerker på armene, og et hår hun tilsynelatende ikke har gredd siden i fjor sommer da utroskapsskandalen sprakk. Totalt miserabelt, attpåtil med blodfersk Razzie-skam i veska hun ikke kunne bære. Som om ikke det var nok ble hun også hånet på Twitter – mange spurte seg om Stewart hadde fått i seg beroligende tabletter eller røyka gress.

Foto: Stella Pictures
… morsomste

Skuespillere er generelt selvopptatte narsissistiske svin uten selvinnsikt, som for eksempel Christian Bale. Unntaket kan være Daniel Day-Lewis, som mottok en Oscar for beste mannlige hovedrolle i «Lincoln». I sin takketale fortalte han hvor umulig han blir når han går inn i sitt metodeskuespill. «Siden jeg giftet meg for 16 år siden har min kone Rebecca måttet leve med en lang rekke merkelige menn. Men hun lar seg ikke rokke. Hun har vært en perfekt livskandidat for dem alle,» sa Lewis fra scenen.

… snakkis

Anne Hathaway fikk – veldig ventet – prisen for beste kvinnelige birolle for sin innsats som Fantine i «Les Misérables». Men kveldens store snakkis ble i stedet de stakkars brystvortene som syntes tvers gjennom Prada-kjolen.

Foto: Stella Pictures
… produsentopprør

Disney-produserte «Paperman» mottok prisen for beste kortfilm. En møkkapris, javisst – men produsenten Kristina Reed utnyttet sine 15 minutter i rampelyset best mulig ved å kaste papirfly ut på publikum fra scenen. Hun ble derfor kastet ut av sikkerhetsvaktene. I ti minutter måtte hun stå ute i kulden og reflektere over sine synder før hun fikk slippe inn igjen i varmen.

… pest eller kolera

At Ang Lee vant prisen for beste regi må man bare riste på hodet av. Hvordan en gjennombløt, animert dyrehagefilm kan bli så populær er for meg en gåte av astronomiske proporsjoner. På den annen side er det heller ikke noe sjokk at Ben Affleck ikke vant regiprisen for «Argo».

For som The Onion nylig uttrykte det: Grunnen til at alle scenene med regissør og hovedrolleinnehaver Ben Affleck rister og er ute av fokus, er fordi han ikke kunne stå bak kamera når han samtidig måtte stå foran det.

Foto: Stella Pictures
… timeout

Det finnes knapt humor jeg avskyr like mye som den i «Family Guy». Jo, kanskje den i «Scrubs». Så at «Family Guy»-skaper Seth MacFarlane var kveldens vert fortonet seg som en pine. Han drev litt gjøn med Rihanna og Chris Brown, spøkte om drapet på Abraham Lincoln (aktuelt) og sang en trudelutt om puppene til Kristen Stewart. Den eneste gangen jeg lo var da han spøkte med at «Django Unchained» var basert på telefonsvarerbeskjedene til Mel Gibson.

Foto: Stella Pictures
… alt er bedre enn «Flight»

At Quentin Tarantino dro hjem prisen for beste manus fikk meg til å puste lettet ut. At den superteite gubbefilmen «Flight» i det hele tatt var nominert i den samme kategorien var en stor hån. Et tips: Ikke se den. Et mer barnslig manus må man nemlig lete lenge etter. Å se Denzel Washington snorte kokain til funkrock og svindyre Rolling Stones-låter er en stereotyp opplevelse du klarer deg bedre uten.

… putetv

Jennifer Lawrence hadde på seg en kjole som kanskje heller hadde passet bedre på vei opp mot alteret i et bryllup. Så snublet hun da også da hun gikk opp for å ta imot prisen for beste kvinnelige hovedrolle for sin innsats i «Silver Linings Playbook». Pluss i margen for at hun håndterte situasjonen med glans. En sann superstjerne.

Foto: Stella Pictures
… best kledde

Jennifer Anistons røde luksuskjole fra Valentino var et sikkert kort, men den slo lufta ut av verdenspressen.

Foto: Stella Pictures
… verst kledde

Stylisten til Melissa McCarthy må virkelig avsky klienten sin. Stakkars Melissa skred inn på den røde løperen iført et gigantisk og formløst grått telt. Sannsynligvis har også frisøren hennes et horn i siden på Melissa. Frisyren var nemlig en oppblåst 60-tallsaffære som til og med bestemoren din ikke hadde villet vise seg med.

Selv Halle Berry fikk noen til å heve et øyenbryn eller to – hun så nemlig ut som et stearinlys i sin stive paljettkjole. Om man skal være grei, så minnet kjolen hennes om noe som hadde falt i smak hos Michael Jackson (men han er død).

Foto: Stella Pictures
… syngedame

Kelly Rowlands svarthvite, asymmetriske kjole var et eneste stort rot. Og splitten som bare gikk og gikk var en aldri så liten sikkerhetsrisiko.

Foto: Stella Pictures
… skuespillerinne

Rachel Mwanza var mer kledd for en grillfest enn for den røde løperen.

Foto: Stella Pictures