For et par uker siden stilte vi spørsmålet om «Homeland» nå offisielt er blitt dritt.

Kommentarfeltet var overveldende samstemt i kravet om at manusforfatterne virkelig måtte skjerpe seg – noe det i de følgende episodene heldigvis er tegn til.

Dermed er det en annen serie som har kommet under kritikerlupen. Etter mandagens episode av «Broen» kom skribent, samfunnsdebattant og Penthouse Playboys-frontfigur Kjetil Rolness med følgende utfall på sin lukkede Facebook-vegg (gjengitt her med hans tillatelse):

Som ventet – spesielt når Rolness poster en av sine meninger – uteble ikke reaksjonene. Ekstra moro er det at flere av disse kommer fra folk som ofte lufter sine meninger i offentlighet.

Vi klipper litt, uten å nevne navn:

Og hva bidrar egentlig dansken med? Han dilter etter og er kåt og emo. Men hva gjør han?

Og så alle disse usympatiske bifigurene man ikke skjønner noe av. Eventuelt plot fullstendig ugjennomtrengelig.

Synes hun Helin overspiller. Denne aspergers-greia var litt artig og interessant i første runde, nå er det bare overspent. Manuset er dessuten ganske slapt. Det er litt nedover i TV-divisjonene, dette her, selv om ideen selvsagt er briljant.

Er nok en gjeng djevelske frimurerkapitalister som manipulerer det hele. I motsetning til amerikansk krimfilm, tror jeg staten sjeldnere har skylda i Norden.

Synes danske Klovn er en mye morsommere og mer inteligent serie, seks sterke sesonger.

Vi er farlig nær det punktet hvor serien bør skifte navn til «Halvbroen».

Synes, med unntak for de første episodene av ses 1, at serien konsekvent har beveget seg så lang ute på viddene i de rotete plotlinjene at det blir mer tåpelig enn spennende. Det vi sitter igjen med da er bra foto og to svært gode hovedrolleinnehavere. Men selv Helin (som jeg har digga helt siden 4 Nyanser Av Brunt) sliter litt med å gi liv til Noren nå, etter at manus pusher henne mer og mer over i det parodiske.

… og apropos parodisk; hva med scenen med hun som satt og spiste Fugu-fisk som del av bucket listen sin i går??? Lættis.

Flotte scenografi, dramatisk til siste klipp, troverdig hovedperson. Jo, jeg synes «Danmarks vakreste hjem» leverer varene.

Noen er heldigvis uenige:

Var svak episode i går, ja. Men både personane og plottet har bra balanse mellom ledetråder og ennå noe ukjent.

Denne typen prat er litt blasfemisk for oss som setter vår lit til spenningen hver mandag kveld. Vii ønsker å tro at det er en mening bak dette. Dete handler om tro. Gifthistorien bringer dramet inn til hovedpersonen slik som overfallet på Saga. Neste episode kan komme til å forklare alt. Det gjør ikke noe om den ikke gjøre det. Men vi tror alltid den kan gjøre det.

Alt forklares, alt går opp. En mesterhjerne/puppetmaster har full kontroll. Slik er krimsjangerens kosmologi.

Selv om diskusjonen har foregått på en lukket Facebook-vegg, tenkte vi å være såpass rause at vi gir Nikolaj Scherfig – manusforfatter av mandagens episode – tilsvar når vi nå trekker meningene fram i offentlighet.

Har har fått lese det hele, og har dette å si til sitt forsvar:

Hej norske hundehoveder og skidesprællere!! «Broen» er solgt til 130 lande og der forhandles med yderlig 20. Og der er lavet to remakes! Så … Kiss my ass!! Eller endnu bedre: Lav noget bedre selv!

Les forøvrig også Scherfigs beretning om hvordan «Broen» ble til, og hvordan serien nesten ble droppet i Norge.

Nå kaster vi ballen over til deg: Hva synes du om «Broen» om dagen?