Netflix:

Se «Bumblebee» (film, 2018).

Enda en Transformers-film?! Jada. Er det noe vi liker er det bunnsolide vennskap mellom en tenåring og en kjemperobot. Vi har sett det før, og vi takker ikke nei til å se det igjen.

Bumblebee er omtalt som en søtere 80-tallsversjon av Transfomers, og følger vennskapet mellom 18 år gamle Charlie, en beintøff jente som prøver å finne seg selv, og den overraskende søte, banangule roboten Bumblebee.

Blockbuster-sjangeren begynner å bli rimelig utvasket, men denne skal være en forfriskende og nødvendig vitamininnsprøytning. Den henter inn kjente elementer fra blant annet klassikeren «Gutten og jernkjempen», og er en hjertevarm film om et litt spesielt vennskap.

Vil du heller se…

Røverhistorier fra psychonauter? Se «Have A Good Trip: Adventures in Psychodelics» (dokumentar, 2020). Kulturpersonligheter forteller om sine opplevelser med psykedeliske stoffer.

Seinfeld-spesial? Se «Jerry Seinfeld: 23 hours to kill» (film, 2020). Jerry Seinfeld har gitt ut sin første «special» siden 1998.

Spike Lee-godbit? Se «Blackkklansman» (film fra 2018). En svart politimann infiltrerer den lokale grenen av Ku Klux Klan og avsløre en terrorplan.

HBO:

Se «Stargirl» (serie, 2020).

Ah, det evige superheltspørsmålet: DC Comics eller Marvel? Vi tar selvfølgelig ingens parti, men skyter ydmykt inn ovennevnte tips.

Stargirl er det nyeste fra det storslange superheltuniverset til DC Comics. Dramaserien følger high school-jenta Courtney, som oppdager en kosmisk stav som gir henne krefter. For oss som er bevandret i sjangeren er ikke dette fjernt i det hele tatt. Med DC bak rattet er du garantert en spennende serie.

Stargirl baner vei for en ny generasjon superhelter, og serien bygger opp karakterene som senere blir den sagnomsuste superheltgruppen Justice Society of America.

Vil du heller se…

Vondt og viktig drama? Se «I Know This Much Is True» (miniserie, 2020). Mark Ruffalo er meget god som tvillingbrødre Thomas og Dominick, der den ene lider av paranoid schizofreni.

Tegneserier? Se «Rick and Morty» (animasjonsserie 2013-19). Den sprut gale og alkoholiserte vitenskapsmannen Rick som drar på eventyr i tid og rom sammen med sitt uskyldsrene barnebarn Morty.

Romantisk komedie? Se «Run» (serie, 2020). To eks-kjærester realiserer en årelang pakt om å forlate deres middelmådige hverdag, til fordel for å forsvinne sammen.

NRK TV:

Se «Louis Theroux: Livet etter Pastor Phelps» (dokumentar, 2019).

Louis Theroux vender tilbake til den hatkristne sekten Westboro Baptist Church for å se hvordan det står til i den leiren. Den britiske journalisten besøkte det lukkede trosamfunnet for første gang i 2007, den gang ledet av patriarken Fred Phelps. Siden den gang har Phelps gått bort og flere medlemmer har forlatt hatgruppen.

Denne gangen rettes fokuset mer mot ofrene for sektens doktrine. Vi får møte sentrale figurer fra de to foregående dokumentarene, som enten har kuttet alle bånd med familien eller personer som fortsatt er aktive.

Theroux er fortsatt god til å stille de intime, vanskelige og naive spørsmålene. Det er så dystert og trist, men fortsatt viktig. Ikke minst for ofrene, nemlig barna. Et lite bonustips er Therouxs nye podcast «Grounded», der han preiker med kjente fjes om alt mellom himmel og jord.

Vil du heller se…

En tysk krigsserie? Se «Overløperen» (serie, 2020). Denne tyske serien har fått panegyrisk omtale i hjemlandet.

Australsk såpe? Se «Et sted å høre til» (serie, 2013-2018). Vi innrømmer det – vi er hekta på denne australske såpeserien. 

En politisk dokumentar? Se «Hillary» (serie, 2020). Sjelden har den tidligere førstedama åpnet seg på denne måten.

Viaplay:

Se «Reprise» (film, 2006).

Slik Tim Burton har Johnny Depp og Martin Scorsese har Leonardo DiCaprio, har Joachim Trier sin Anders Danielsen Lie. I Reprise viser duoen virkelig hva de er gode for, med Trier bak kamera og Danielsen Lie foran.

I dette tunge og finurlige dramaet møter vi to kompiser, spilt av Danielsen Lie og dreamboy Espen Klouman Høiner, som begge drømmer om å bli forfattere. Begge har yrende ambisjoner, som også huser veldig mørke tanker. Hva skjer om bare en av dem klarer å nå målet?

Dette er en saktegående spenningsfilm, like kunstnerisk som den er jordnær. Med andre ord en perfekt film for en fredagskveld med rød saft i glasset.

Vil du heller se…

En lun filmopplevelse? Se «Gloria Bell» (film, 2018). En fraskilt, middelaldrende kvinn lever ut drømmer og lengsler gjennom sin store lidenskap: Dans.

Minnesota nice? Se «Fargo» (serie, 2014-2019)En saklig bra serie fra Coen-brødrenes univers.

Superhelter? Se «Deadpool 2» (film, 2018)Deadpool 2 lever opp til tegneseriens breiale humor, historie og karakterer.

Youtube:

Se «Last Week Tonight with John Oliver» (kanal).

John Oliver er ikke bare kjent for sitt artige fjes, han er også kjent som en usedvanlig god formidler. Nettopp derfor fungerer talkshowet hans Last Week Tonight så bra.

På om lag 20 minutters lange videoer tar John Oliver oss forrige ukes mest omtalte temaer, med hardtslående fakta og formildende humor i skjønn forening.

Ønsker du å holde seg oppdatert på verden i dag, men også gjerne skulle vært litt underholdt i samme slengen? Ja, da er nok dette talkshowet for deg.

Vil du heller se…

Twin Peaks-analyse? Se «Twin Peaks ACTUALLY EXPLAINED (No, Really)» (fra 2019). En youtuber gjør et ambisiøst forsøk på å forklare hva Lynch egentlig ville si med tv-serien Twin Peaks.

Teknikk-kritikk? Se «Technique Critique» av Wired (videoserie, 2016-2020)Eksperter innenfor ulike nisje analyserer og vurderer ulike scener fra tv og film.

En norskregissert kortfilm? Se «Former Cult Member Hears Music For The First Time» (kortfilm, 2019). Kristoffer Borgli sin kortfilm ble blant annet plukket ut til Sundance og er verdt å bruke 12 minutter på.

TV 2 Sumo:

Se «Jackie» (film, 2016).

La oss være ærlige: Alle filmer med Natalie Portman i hovedrollen lover godt. Om du kombinerer Portman med den evigaktuelle historien om attentatet på president John F. Kennedy – ja, da får du litt av en filmopplevelse!

Jackie handler om en av de mest ikoniske førstefruene i Amerika, Jackie Kennedy. Historien vil aldri glemme da den pudderrosa drakten hennes ble dusjet i ektemannens blod i 1963.

Portman briljerer som Kennedy, og ikke minst nailer hun den kompliserte dialekten. Hva skjer med Jackie etter denne skjebnesvangre dagen som rystet en hel verden? Vel, da får du nesten se filmen (eventuelt lese noen historiebøker, men sånt anbefaler vi ikke i denne spalten).

Vil du heller se…

Pur underholdning? Se «Oceans Eleven» (film fra 2001). Elleve skurker forsøker å rane tre kasinoer samtidig. Kunsterisk? Nei. Veldig moro? Ja!

Knallbra skrekk? Se «Midsommar» (skrekkfilm, 2019)Midsommar bryter med flere skrekk-stereotypier, samtidig som den hyller andre. Alt er gjort på en lekker, kunstnerisk måte.

Sterke kvinner? Se «Little Women» (miniserie fra 2017). Denne BBC One-serien i tre deler er ikke en helt ueffen tolkning av fortellingen som er fortalt mange ganger før.

Setter du pris på våre tips og anbefalinger? 

Filter Film og TV har siden 01.04.2020 vært en tjeneste fra Filter Media Norge AS som lages utenfor redaksjonene, men innholdet er ikke styrt av avtaler med enkeltaktører. Alle våre dyktige skribenter har fått fritt spillerom til gi leserne sine beste strømmetips og disse er tilgjengelig på våre nettsider, i vårt nyhetsbrev eller i vår eminente chatbot! Dette er helt GRATIS. Men hvis du liker det du får, ber vi ydmykt om din støtte. 

Du kan bidra med en 15 kroners ukentlig donasjon, en uforpliktende valgfri donasjon eller få en rålekker Filter t-skjorte når du donerer 498 kroner. Din donasjon støtter også den viktige journalistikken som vår søsterpublikasjon Filter Nyheter står for. Donasjonen foregår i Vipps, krever ingen annen innlogging eller bruker, og er like enkel å sette opp som å kansellere.

Bare klikk på knappen under så blir det hele gjennomført.  Samtidig godtar du våre vilkår.

Vil du heller støtte oss med 498,- slik at du får en t-skjorte, velger du din størrelse her:

 

Ønsker du å donere ett større (eller mindre) beløp uten t-skjorte, kan du gjøre dette direkte i Vipps-appen. Velg «Send» og tast inn nummeret 514053 (eller søk opp Filter Media).

 

Happy streaming! / Gledelig strømming!