Det er nok en gang på tide med en stor dose mysterier og ubesvarte spørsmål.

Damon Lindelof, mannen som var en av skaperne av «Lost» og styrte skuta sammen med Carlton Cuse, er nemlig klar med en ny HBO-serie, «The Leftovers», som nettopp slapp sin første skikkelige trailer.

Premisset i «The Leftovers» er at to prosent av alle mennesker på jorda har forsvunnet i det som antas å være en himmelsk oppstigning.

Tre år senere står resten av verdens befolkning fortsatt og klør seg i hodet.

En av dem er Kevin, en politimann og tobarnsfar spilt av Justin Theroux, som ikke ser ut til å takle den nye situasjonen særlig bra.

Leftovers3

Kanskje ikke så rart, tatt i betraktning at kona hans, spilt av Amy Brenneman, har sluttet seg til en gjeng hvitkledte kultmedlemmer (ikke helt sikker på hva de tror på) som bedriver symbolsk sigarettrøyking og ser ut til å bli temmelig sentrale både for seriens konflikter og mysterier.

Leftovers1

Damon Lindelof har vært en aktiv krabat siden «Lost» satte kroken på døra i 2010.

Han har både vært medforfatter på «Prometheus», «Star Trek: Into Darkness» og «Cowboys & Aliens», og er også medprodusent på tv-serien «Once Upon a Time».

Den nye serien har han basert på en roman av Tom Perrotta, som også har skrevet bøkene de mørke småklassikerne «Election» og «Little Children» er basert på.

Lindelof oppdaget ifølge et Vulture-intervju Perrottas roman etter at Stephen King kalte fortellingen «den beste «Twilight Zone»-episoden du aldri så».

For Lindelof ligger mye av appellen i at historien foregår i en verden hvor en stor og mystisk kraft er umulig å fornekte.

– Du kan ikke være ateist lenger. Det tar oss tilbake i tid til et stedi menneskehetens historie hvor alles liv ble diktert av Olympens guder eller av himmelen. Boka forsøker å forklare meningen med det hele, og det passet med meta-nivået til «Lost».

De åndelige elementene som preget «Lost» i siste sesong var ikke akkurat fan-favoritter, så det blir spennende å se om en serie tilsynelatende basert enda mer rundt tro og religion vil falle mer i smak.

Bibelkrydrede fortellinger ser uansett ut til å bli den store trenden på kinolerretet i år, og det er tydelig at fjernsynet også følger etter.

Foruten denne serien kan vi også vente oss englekamp-serien «Dominion» og engleadvokat-serien «Heavenly» fremover.

«The Leftovers» har premiere 29. juni.