Beklager den tøysete overskriften, men jeg greide ikke dy meg. Det er tross alt ikke hver dag det annonseres et samarbeid mellom en eksentrisk norsk metalveteran og ditto eksentrisk norsk sjokkfilmskaper med så gode muligheter for Russ Meyer-ordspill. Men det er altså helt sant: ifølge Blabbermouth hadde «Vardøger» verdenspremiere i Breda i Nederland på lørdag, et kortfilmsamarbeid mellom Mortiis (kjent for kredibel bakgrunn fra Emperor samt for, eh, den maska (som han riktignok har tatt av seg i seinere år)) og Reinert Kiil (kjent for norske exploitationfilmer (!) som «Hora» og oppfølgeren med den smådrøye tittelen «Inside The Whore»). Alternativ overskrift:

MORTIIS TAR KIIL-FERGA!

OK, nok nå kanskje. «Vardøger» er en kortfilm bygd rundt Mortiis-sangen «Geisteskrank», som er spilt inn i samme periode som bandets (bygd rundt frontfiguren med det samme artistnavnet, døpt Håvard Ellefsen) siste utgivelse «The Great Deceiver». Norsk premiere er allerede neste helg (det vil si helgen etter neste, altså 21.-22. september), under det dønn sympatiske nerde/fanopplegget Oslo Fright Fest på Vika Kino i Oslo. Her er en poster:

Føles i grunnen mer enn naturlig at Mortiis endelig «går til filmen». Den der maska var jo for eksempel opprinnelig en hjemmemekka variant av masken fra Ridley Scott/Tom Cruise-filmen «Legend».

«Blacker than the foulest witch!» KVLT!