Det er kanskje ikke som en våt drøm å regne for alle, men undertegnede svimte faktisk nesten av da nyheten dukket opp om at det planlegges en spinoff til den amerikanske komiserien «The Office».

Og ikke en hvilken som helst spinoff. Den skal utelukkende handle om den merkeligste, og egentlig mest psykologisk interessante, karakteren av dem alle: Dwight Schrute, spilt av Rainn Wilson.

Handlingen påstås være lagt til Schrutes rødbetgård, der han etter beste evne driver en egen bed & breakfast.

I den britiske originalserien ble Dwights rollefigur kalt Gareth Keenan, spilt av Mackenzie Crook:

Gareth Keenan var et strålende utgangspunkt, men serieskaperne og Rainn Wilson har ikke vært redde for å ta tak i karakteren og utvikle ham videre.

Dwight Schrute er en mann med mye rart i posen. Han husker sin egen fødsel, og at moren bet av navlestrengen. Bestefaren var tysk soldat og drepte over 20 mann i 2. verdenskrig. Bestefaren er nå 103 år gammel og gjemmer seg fremdeles en eller annen plass i Argentina (mer enn insinuert at han er en rømt SS-offiser).

Schrute er singel, men ikke fremmed for å nedlegge kvinner. Han er bare ikke interessert i forhold. Dwight er en sammensatt figur: pragmatisk, naiv, barnslig og ekstremt macho. Ved siden av å selge papir hos Dunder Mifflin på dagtid driver han altså denne rødbetgården som også tilbyr overnatting.

Den nye serien blir utviklet av Rainn Wilson i samarbeid med «The Office»-showrunner Paul Lieberstein, som lenge har lekt med tanken på en egen serie om Schrute og hans liv på gården. Serien skal ta for seg flere generasjoner, fjerne og nære slektninger og besynderlige naboer. Den skal handle om hvordan Schrute-gården sliter for å få endene til å møtes og familiemedlemmene til å holde sammen.

Dersom alt går etter planen, skal den foreløpig navnløse serien slippes sommeren 2013.

Amerikanske «The Office» har blitt et karrierespringbrett for mange av de involverte skuespillerne.

Steve Carrell er nå en stor filmstjerne, John Krasinski vhar spilt i filmer som «Leatherheads» (2007) av George Clooney og «Away We Go» (2009) av Sam Mendes, mens Ed Helms, som spiller Andy Bernard, har nytt stor suksess med «Hangover»-filmene.

Rainn Wilson, på sin side, har først og fremst markert seg i (svært severdige) kultfilmer som «Super» og «Hesher».

Nå ser han altså ut til å ville leve med sin Dwight Schrute-karakter litt til. Heldigvis for oss.

 

Hvilke andre karakterer fra tv-serier bør få sin egen spinoffserie?