Selv om «John Carter» kan vise seg å bli årets store (ufortjente) filmflopp begynner hovedrolleinnehaver Taylor Kitsch å slå seg opp som muskelbunt i Hollywood. Allerede 11. mars mobiliserer han til «Battleship» for Peter Berg, og i høst følger han opp med røverhistorien «Savages», signert selveste Oliver Stone.

— Det er et stort år for meg, vedgår Kitsch, som stiller til intervju på et svett London-hotellrom iført dobbeltspent ullfrakk.

— Det jeg er mest begeistret for, er hvor forskjellige disse rollene er. Det er det gjeveste med denne giggen, at jeg kan omskape meg til så ulike skikkelser. Da kan jeg holde dere journalister på tå hev, sånn at dere aldri greier å sette meg i bås.

Noen fellesnevnere finnes det likevel i Kitsch-kalenderen. «Battleship»-regissør Berg var også mannen bak gjennombruddet hans, NBC-fotballserien «Friday Night Lights». Denne gangen besto oppdraget i å takle aliens på det åpne hav sammen med størrelser som Liam Neeson og Alexander Skarsgård.

— Alex er en av de kuleste karene du kan tenke deg. Han kommer alltid forberedt og er en tvers gjennom trivelig fyr. Jeg kan ikke få sagt nok pene ting om ham.

— Han høres ikke engang svensk ut lenger?

— Det synes jeg du skal fortelle ham. Ikke for det: Jeg vet han er veldig stolt av opphavet sitt. Han er like stolt over å være fra Sverige som jeg er for å være kanadier.

— Og du er tilsynelatende komfortabel med den «episke» sjangeren?

— Jeg er mest opptatt av karakterutviklingen underveis. Alt vi snakket om på «Carter», var heltens reise fra borgerkrigen til Mars. Jeg ville ikke kastet hatten min i ringen hvis det ikke var for den. Jeg tenker story før action – tilsvarende med «Battleship».

— Men hvordan blir du så stor og sterk?

— Jeg setter vekkerklokka på 04.33. Så er det høyintensitetsintervaller med vekt- og kardiotrening. I tillegg handler det om kosthold. Minst 80 prosent av utseendet ditt avgjøres av hva du kjører i deg, noe jeg er svært påpasselig med.

— Hva består menyen i?

— Tørkede kyllingbryst med brun ris, proteinshakes og avsindige mengder grønnsaker.

— Skylt ned med øl?

— Ikke særlig, den biten har jeg tenkt å ta igjen senere.

— Hvordan er det å bli omtalt som «Hollywood’s new go-to hunk»?

— Det er iallfall smigrende. Snart blir jeg sikkert feit og skalla.

— Er du forberedt på A-lister-tilværelsen, alt som følger med?

— Nei, hvordan forbereder en seg egentlig på det? Forhåpentlig hjelper det at jeg bor i Austin, Texas, hvor det ikke finnes paparazzi. Ikke går jeg på de utsatte festene, ikke går jeg på de utsatte restaurantene, og ikke ringer jeg og varsler min ankomst. Du kan eliminere mange av faktorene selv.

— Er «Savages» ferdig?

— Ja, vi skjøt den i fjor sommer. Og det vil jeg si deg, det er en spesiell – «gritty» – affære. Det er en lite tilbakeholden film.

— Lite tilbakeholden på hvilken måte?

— Vel, det er en voldelig film, en film om makt, hva visse typer vil gjøre for å oppnå den og beholde den. Boka var forbløffende, manuset fenomenalt. Du ville ikke kunne sette sammen et slikt cast uten: John Travolta, Benicio Del Toro, Uma Thurman, Oliver sjøl. Min figur, Chon, har tatoveringer over hele kroppen. Han er en real «motherfucker».

— Jeg tror ikke jeg får sette «motherfucker» på trykk.

— Ok, hæ-hæ-hæ, han er en skikkelig soldat.

Hva forventer du deg av «Battlefield»? Vi vil gjerne høre din mening i kommentarfeltet under. Se den siste traileren for filmen under.