21 år gamle Jack Gleeson er helt vidunderlig som den unge, usikre, bortskjemte og beint fram motbydelige King Joffrey i «Game of Thrones», og karrieren synes brolagt med den ene psykorollen etter den andre framover.

Men nei, nå vil han (vi får se, sier vi) droppe filmstjernekarrieren til fordel for akademia, teater og veldedighet så fort King Joffrey er ferdig med slakten av Westeros.

– Livsstilen som følger det å være en skuespiller i et stort tv-show er ikke noe jeg dras mot, forteller Gleeson i  lørdagsshowet  til den irske kringkasteren RTE. (Se hele intervjuet her. Starter rundt 51.30).

Gleeson var bare 17 da han fikk rollen som King Joffrey. Den beste beskrivelsen av den rollefiguren blir formulert i serien av Joffreys onkel Tyrion Lannister (Peter Dinklage):

«We’ve had vicious kings, and we’ve had idiot kings…but I don’t know if we’ve ever been cursed with a vicious idiot for a king!»

Da er det jo helt naturlig at Gleeson sjelden ser seg selv i rollen som megaond drittunge-konge, og heller bruker tida på å studere teologi og filosofi ved Trinity College i Dublin. Nylig var han i Haiti på vegne av organisasjonen Goal, og det sammen med teatergruppa Collapsing Horse Theatre Company er fremtidsutsiktene som frister mest akkurat nå. Men:

– Jeg er 21, så det er vanskelig å bestemme hvilken vei livet vil ta.

Korrekt. Vi hadde heller ikke trodd at han søte gutten i Batman Begins….

…var i stand til slikt:

Godt er det, som han selv sier til RTE,  at han kan bruke berømmelsen slikt strålende skuespilleri gir til å fange folks oppmerksomhet om Haiti og prøvelsene folka der står overfor etter jordskjelvet i 2010.

Les også:

DEN. BESTE. «GAME OF THRONES»-PARODIEN. NOEN. SINNE.