James Camerons «Avatar» (2009) er overlegent den mest innbringende filmen i historien. Den solgte billetter for hele 2,78 milliarder dollar, eller i overkant av 17 milliarder norske kroner med dagens kurs.

Et kinesisk produksjonsselskap har annonsert planene sine for en tilsvarende spektakulær 3D-film, skriver Xinhua News Agency (via Hollywood Reporter).

«Bainiaoyi» blir basert på et folkeminne fra Zhuang-minoriteten, et folk og en kultur som nyter offentlig anerkjennelse fra den kinesiste stat.

Filmen vil handle om en ung mann ved navn Guka, som må finne tittelens «Bainiaoyi». Det er et magisk klesplagg som kan hjelpe ham med å beseire den onde dragen som volder lidelse for folket hans.

Ifølge Hollywood Reporter har de hentet inn tungvektere fra Hollywood for å gjennomføre prosjektet. Nærmere bestemt spesialeffekt-sjefene for «Avatar» og «Pirates of the Caribbean», samt manusforfattere fra «Terminator 2» og «Dragetreneren». Det nevnes ikke navn.

Zhao Song, lederen for Beijing Chines Century Media Company, sier helt eksplisitt at målet deres er å matche James Camerons suksess:

– Målet for vårt filmteam er å gjøre «Bainiaoyi» til en episk, orentalsk, romantisk fantasy-film som kan konkurrere med «Avatar», sier han.

Han skal ha lagt til at de håper filmen vil bli den hittil beste, internasjonale fremstillingen av klassisk, kinesisk kultur.

Opptak begynner til våren, og filmen skal være premiereklar ved utgangen av 2016.

Da vil den få måle krefter med den første «Avatar»-oppfølgeren, som også kommer i 2016. Det er allerede bekreftet ytterligere to oppfølgere til megasuksessen, med premierer i 2017 og 2018.