Tredje sesong av «Broen» er under produksjon, og skal etter planen dukke opp på tv-skjermen i september 2015.

Men det blir uten Kim Bodnia, som har spilt Martin Rohde – en av hovedkarakterene – i de to første sesongene.

Ifølge Sydsvenskan (via Serienytt) har han hoppet av etter kreative uenigheter.

– Vi har hatt ulike oppfatninger om sesongens innhold. Kim Bodnia var ikke fornøyd med hvordan rollekarakteren utviklet seg. Det er leit at det ble slik, men man må gå videre og akseptere det, sier produsent Anders Landström til avisa.

At Bodnia har hoppet av skaffet manusforfatter Hans Rosenfeldt og hans team flere utfordringer, da manus må skrives om for å tilpasse det til at Saga Norén (Sofia Helin) nå går solo.

– Dette innebærer at rollefiguren Saga mister en kollega og må begynne å forholde seg til andre karakterer, noe som blir en utfordring for henne. Det blir en del av historien, det er tøft for henne, sier Landström.

Det kan jo også bli tøft for «Broen», da dynamikken mellom Rohde og Norén har vært en viktig grunn til seriens suksess. I fjor sa hovedmanusforfatter Hans Rosenfeldt følgende om et scenario der én eller begge hovedrolleinnehaverne skulle takke nei til å bli med videre.

– Det ville vært vanskelig å gå videre uten dem, de er en så stor del av «Broen».

Nøyaktig hva sesongen skal handle om er ikke kjent, men totaltbudsjettet for episodene ligger på omkring 100 millioner kroner.

– Vi har fremdeles mye å fortelle om Saga Norén og nå kan vi også presentere seerne for nye spennende karakterer i  «Broen»s univers og utvikle deres forhold til hverandre. Sesong tre føles ordentlig fascinerende å jobbe med, og jeg lover at ingen blir skuffet, sier Rosenfeldt  i en uttalelse ifølge Politiken.

Avisa regner for øvrig med at det blir hentet inn en ny viktig dansk hovedkarakter, noe som vel er logisk med tanke på at serien er finansiert med både danske og svenske penger.

NRK er for øvrig også med med på spleiselaget, og trolig betyr det at vi belønnes med en norsk karakter i den tredje sesongen.

Manusforfatter Nicolaj Scherfig har gitt Filter følgende hint om hva slags type nordmann de leter etter:

Da vi i Broen teamet arbejder med fordomme om hinandens nationalkarakterer så skal vores nordmand i Broen III selvfølgelig lide af både storhedsvanvid kombineret med et solidt mindreværd på sådan en lidt bipolar måde… og så skal vedkommende være et friluftsmenneske der kan lide at vandre i fjeldene med sin hjemmestrikkede tophue.