Hadde du forventet stemmen til David Hayter i det kommende dataspillet «Metal Gear Solid V: The Phantom Pain»?

Vel, da må du tro om igjen. Ettersom det tross alt er Big Boss som er hovedfiguren i spillet, og ikke Solid Snake (som Hayter eier stemmen til), måtte spillskaper Hideo Kojima finne en annen. Selv om Hayter tidligere har hatt stemmen til Big Boss – vi vet dette er forvirrende.

Uansett, erstatningen er mer enn bare ok: Selveste Kiefer Sutherland stiller opp i rollen. Ikke bare med stemmen sin, men også som skuespiller til motion capture-sesjonene.

Kojima kunne i dag fortelle at Sutherland passet perfekt til rollen, ettersom spillet har en mørkere tone som krever hans typiske nedtonede (men ganske kontante) skuespillerstil.

– Han passet perfekt, både i alder og personlighet, så vi ga ham et tilbud. Vi ønsket å se hvor langt han kunne gå for å lage en levende, pustende Snake, sa Kojima på Konami-pressekonferansen i forkant av årets E3-spillmesse i Los Angeles – du kan se hele her, komplett med Sutherland som forteller om rollen:

Til tross for at «The Phantom Pain» har langt mer åpne områder og rammer enn tidligere «Metal Gear»-spill, lovet Kojima at det også skal bevege seg dypere i både historiefortelling og atmosfære.

Hvor lange ikke-interaktive mellomsekvenser kan da vi vente fra dette spillet, mon tro? I «Metal Gear Solid 4» varte den lengste i «bare» 27 minutter, noe som sikret spillet en plass i Guinness’ rekordbok.