En av de virkelige spennende nykommerne i den amerikanske seriejungelen er Sundance Channel, som debuterte med to egenproduksjoner i år: Jane Campions strålende eksentriske krim «Top of the Lake» (produsert sammen med BBC) og det lavmælte dramaet «Rectify».

Til neste år fortsetter satsingen, og første nye serie ut blir «The Red Road» som nå har fått en trailer.

Jason Momoa (du vet, Khal Drogo fra «Game of Thrones») spiller Phillip Kopus, en fyr med en noe broket fortid som returnerer til hjemstedet sitt i New Jersey.

Samfunnet er preget av mye konflikter mellom en indianerstamme og de øvrige innbyggerne, noe som byr på problemer for politimannen Harold Jensen (Martin Henderson). Så skjer en forbrytelse som også involverer politimannens alkoholiserte kone, og så…

Ja, du får se selv i videovinduet øverst.

Sundance Channel starter opp med «The Red Road» i februar. Foreløpig har ikke noen norsk kanal plukket opp serien (kom igjen, da, Netflix eller HBO Nordic), ifølge Serienytt.

Den kanskje største grunnen til å ha forventninger er imidlertid at Aaron Guzikowski er blant serieskaperne. Han skrev også den kinoaktuelle (eller iTunes-aktuelle om du har amerikansk konto) thrilleren «Prisoners».

Anbefales varmt: