Kevin Smiths filmpodcast «Hollywood Babble-On» ser nå ut til å kunne bli et talkshow hos AMC, hvor Smiths reality-serie «Comic Book Men» allerede er blitt en suksess.

The Hollywood Reporter melder at TV-kanalen, som til nå har hatt gode erfaringer med å sende prateprogrammene «Talking Dead» og «Talking Bad» rett etter «The Walking Dead» og «Breaking Bad», jobber med å få filmet en pilot denne våren.

I podcasten besøker Smith og makker Ralph Garman ulike komiklubber i Los Angeles for å snakke om løst og fast knyttet til film.

– Jeg beskriver det alltid som Entertainment Tonight, men skittent, sier Smith til The Hollywood Reporter.

– Vi sitter og gjør narr av våre overmenn i filmindustrien med et innside-perspektiv. Vi er de største vinnerne på kloden, så vi kan syte også.

Smith, som en gang i tida ble bedt om å skrive en «Supermann»-film hvor den kappekledte helten hverken fikk lov til å fly eller gå i den klassiske drakta si, har nok litt å ta av.

Samtidig er Kevin Smiths neste film basert på en idé som oppsto i «SModcast», Smiths andre podcast.

Det hele startet med at Smith og produsentkompisen Scott Mosier leste opp en boligannonse fra en snekker som hadde bodd i ødemarka i Canada i tre år.

Der hadde hans eneste venn vært en hvalross, som han døpte Gregory. Snekkeren, som nå bodde alene i et stort hus, hadde bestemt seg for å ta inn en leietaker.

Den gode nyheten: Gratis husleie. Den dårlige?

Han hadde konstruert et hvalrosskostyme, som leietakeren ville måtte ha på seg opp til to timer hver dag.

I disse to timene ville ikke leietakeren kun få lov til å kommunisere med hvalrosslyder.

Praten i podcasten eskalerte til Smith og Mosier hadde fantasert frem en skrekkfilm i stil med «The Human Centipede» hvor en person blir sydd inn i et hvalrosskostyme.

Smith og Mosier fikk enorm respons på podcasten, og bestemte seg for å lage filmen – som Smith etter hvert skrev manus til og kalte «Tusk». Budsjettet er på litt over tre millioner dollar – lavt, men enormt mye større enn da regissøren makset ut alle kredittkortene han kunne få tak i for å finansiere debuten «Clerks».

Annonsen viste seg riktignok etter hvert å være for god til å være sann – i realiteten var den en spøk, skrevet av poeten Chris Parkinson.

Da Smith oppdaget dette, ga han ifølge ComicBook.com Parkinson produsentstatus på filmen, som skal ha premiere til høsten.

Filmen har folk som Michael Parks (som imponerte i «Red State») og Justin Long i hovedrollene, og har muligens med denne låta på soundtracket:

Smith planlegger forøvrig å avslutte filmkarrieren snart, og har sagt at «Clerks III» (som han starta på manuset til for litt over et år siden nå) vil bli hans siste.

Foto: Nightscream