Denne uka har «Prince Avalanche» premiere i USA, og det er en film vi har sett fram til lenge her i redaksjonen – helt siden vi leste de første svært positive reaksjonene etter Sundance-visningene i januar.

Filmen er regissert av David Gordon Green, som tidligere har vist betydelig komedietalent med «Pineapple Express» og en rekke «Eastbound and Down»-episoder, og den har Paul Rudd og Emile Hirsch i hovedrollene.

Så langt har filmen, som kostet fattigslige én million dollar å lage, en score på 83 prosent hos Rotten Tomatoes – og den har vært gjenstand for store oppslag i amerikanske aviser.

Men norsk kinodistribusjon er foreløpig uviss. Det er Nonstop som sitter på de nordiske rettighetene, men de har foreløpig ikke funnet noen samarbeidspartner for å sette den opp på norske kinoer (i Sverige kommer den opp i oktober). Imidlertid kan det hende det skjer ting på et seinere tidspunkt, ifølge en mail vi har fått fra selskapet.

Men hva slags film er så «Prince Avalanche»? Kanskje får du et litt bedre inntrykk etter å ha sett to noenlunde ferske klipp som er plukket opp via The Playlist:

«Prince Avalanche» er en totalt karakterdrevet film om to totalt ulike menn som tilbringer en sommer sammen, da de tar jobb som veiarbeidere i en øde del av Texas som har vært herjet av skogbrann.

Den er en blanding av komedie og mer stillegående indiedrama (regissør Green har også bakgrunn fra sistnevnte sjanger), som visstnok både er svært morsom og tidvis ganske melankolsk.

Sjekk også ut traileren, som kom i april:

«Prince Avalanche» er for øvrig en remake – og visstnok en ganske trofast en – av islandske «Á annan veg»: