12. september har katastrofefilmen «Into the Storm» premiere på norske kinoer.

I filmen, som Forbes i sin anmeldelse kaller «En «Twister» for YouTube-æraen» (med henblikk til tornadofilmen fra 1996), får vi oppleve hvordan det er å befinne seg midt i tornadostormenes herjinger.

Filmen har tidvis en fot i «found footage»-sjangeren, der vi følger de opprivende ødeleggelsene gjennom kameralinsene til såkalte «stormchasers» og byfolk ellers.

I hovedrollene finner vi folk som Sarah Wayne Callies («Prison Break», «The Walking Dead»), Richard Armitage (Thorin i «Hobbiten»-filmene) og Matt Walsh («Veep», «Ted»). Regi er ved Steven Quale, som kommer fra «Final Destination 5» (så du vet hva du har i vente).

Til tross for blandet kritikk på Rotten Tomatoes, er alle anmelderne enige om én ting: Det er åpenbart effektene som spiller den virkelige hovedrollen i «Into the Storm».

For å vende tilbake til Forbes-anmeldelsen (som likevel konkluderer med at «Twister» var bedre):

– Spesialeffektene er i bunn og grunn helt perfekte, og du får det du mest sannsynlig kom for å se. Vil du ha enorme bilder av sinnsykt store tornadoer, ufattelige ødeleggelser i stor skala og katastrofe-blodblad? «Into the Storm» gir deg solide doser med beinhard katastrofe-porno.

Hvordan det hele ser ut, spør du? Se selv i dette eksklusive klippet:

«Into the Storm» kommer på norske kinoer 12. september.