At Karl Ove Knausgård har lyst til å lage film, har vært kjent lenge. Allerede i mars kunne vi (vel, egentlig Dagbladet da) melde at forfatteren var i gang med et manus, og at han også var i samtaler med en regissør han har «stor respekt for».

Knausgård ville imidlertid ikke fortelle hva slags manus han jobbet med, og om det gjaldt en filmatisering av en av hans egne bøker.

Nå melder imidlertid Aftenposten at manuset Knausgård jobbet med er en adapsjon av hans egen debutbok «Ute av verden», og den mystiske regissøren er svenske Fredrik Edfeldt («Flickan»).

– Jeg samarbeider allerede med Edfeldt, men vi venter med å finne produksjonsselskap til manuset er ferdig, sier Knausgård til Aftenposten.

Boka følger den ensomme og lett forknytte 26-åringen Henrik Vankel, som drar til Nord-Norge for å jobbe som lærervikar.

Der forelsker han seg i 13-årige Miriam.

Knausgård fikk svært god mottakelse for boka, men er jo mest kjent for romanserien «Min kamp». Flere produksjonselskap har vært interessert i å sikre seg opsjon på dette verket, men Knausgård er usikker på om dette egner seg til filmatisering.

– Jeg er ikke prinsipiell motstander av det. Men det måtte være et helt spesielt prosjekt. Det kan ikke være en vanlig spillefilm. Nå er mye av romanen Ute av verden, som jeg baserer mitt filmmanus på, også med i Min kamp, så noe er jo i gang, sier han til Aftenposten.