Som vi kunne fortelle tidligere denne uka: I den nye episoden av ABC/Marvel-storserien «Agents of Shield» tar agentene en snartur innom Norge.

Det vil si, om de faktisk har spilt inn i Norge er ytterst tvilsomt, men de har i hvert fall et par scener som skal gi det inntrykket. I går ble episoden sendt i USA, og siden vi er tabloide tullebukker som liker lokale vinklinger kastet vi oss over den.

Episoden – titulert «The Well» – kommer seinere på Viasat 4, så hvis du vil spare all spenning til da anbefaler vi at du klikker deg bort fra denne artikkelen.

Dramaet starter i Trillemarka nasjonalpark i Buskerud:

trillemarka1

I virkeligheten er Trillemarka et naturreservat og ikke en nasjonalpark, men pytt.

To vakter fra Statens naturoppsyn kjører inn på plassen…

trillemarka2

… og oppdager at informasjonsplakaten til Trillemarka er tagget ned. Makan.

trillemarka3

Verdt å merke seg er det forresten at Marvel har snekret sammen disse logoene og vaktdraktene helt selv, noe som må sies å være ganske forseggjort.

Uansett, taggerne viser seg ganske kjapt å være disse skumle folka, som er i full gang med å sage ned et tre. De to viser seg seinere i episoden å være medlemmer av en ekstremistisk paganistgruppe (!):

shady

Inne i treet finner de en runestav, som gir vedkommende som berører den voldsomme krefter.

rune

Det går hardt ut over stakkarene fra Statens naturoppsyn:

statens

Dermed må Shield-agentene ta turen til Trillemarka for å finne ut hva som har skjedd.

shield

Agent Coulson tar seg av den gråtende overlevende fra Statens naturoppsyn. «This forest is a protective reserve. I mean, who do they think they are?»

stat2

Det viser seg kjapt. Paganistekstremistene har nemlig satt i gang en hel masse jævelskap i Oslo.

tjue

Og her er motivet:

erguder

Og noe mer trenger vi egentlig ikke å fortelle, da det egentlig ikke skjer stort mer fra Norge i episoden. Så dette blir neppe noe alle her til lands kommer til å huske, lik den «X-Files»-episoden fra Lofoten for eksempel:

Vi har fremdeles litt lyst til å få en liten prat med produksjonsdesigner Gregory Melton, for å høre hvorfor valget falt nettopp på Trillemarka, og om deres kreative photshopping av diverse logoer gjør at vi nå får lov til å gjøre det samme med logoene til Disney og Marvel.

For et par dager snakket vi forresten med Statens naturoppsyn, som opplyser at den voldsomme behandlingen de får i «Agents of Shield» gjør at de nå kommer til å revurdere HMS-instruksen.

 

LES OGSÅ:

Eksklusivt: Marvel drar til Norge i superheltserie, trærne i Buskerud bærer på en ond kraft

agents_trillemarka