Det er vel knapt noe justismord i nyere amerikansk historie som har fått så mye oppmerksomhet som saken om West Memphis Three.

Historien om de tre gutta som ble dømt for bestialske drap de aldri begikk har blant annet vært gjenstand for fire dokumentarer («Paradise Lost»-serien og den Peter Jackson-produserte «West of Memphis»), som alle anbefales varmt.

«Paradise Lost: The Child Murders at Robin Hood Hills» kan ses i sin helhet her:

Dermed er spørsmålet: Er det noe mer ved denne historien som ikke er fortalt, som kanskje egner seg bedre i spillefilmform?

Det håper regissør Atom Egoyan («Den søte ettertid»), som står bak «The Devil’s Knot».

Første trailer landet i natt, se den i videovinduet over.

Som vanlig har vi jukset litt, og sjekket kritikerreaksjonene etter at filmen først ble vist under filmfestivalen i Toronto tidligere i høst.

De var dessverre ikke særlig positive. Friskhetsgraden hos Rotten Tomatoes står for tiden på 36 prosent, og Catherine Shoard i The Guardian er blant dem som svingte slakterøksa over det ferdige produktet:

– Filmen reduserer en kompleks og ekstraordinær sak til såpe (…). Et sentimentalt og morbid bomskudd, skriver hun.

Og selv om man ikke alltid skal høre på kritikere, såklart, er det noe som vrenger seg litt i magen når man ser Reese Witherspoon kaste seg rundt i spastisk sorg i traileren. Colin Firth ser imidlertid bra ut, da.

Filmen ser ikke ut til å ha noen norsk distributør ennå. Og det er kanskje like greit?

Devils-Knot-Poster-550x790

 

LES OGSÅ:

Flyter skuta? Sjekk ut første trailer til Darren Aronofskys storfilm «Noah»

noah22