Som de fleste vet, falt Berlin-muren hovedsaklig som følge av at David Hasselhoff i 1989 sto oppå den og sang låta «Looking For Freedom» til publikum på begge sider. Som The Hoff senere sa, ifølge Yahoo:

– Det var den første gangen Tyskland var forent, og nær en million øst- og vest-tyskere sto sammen i bitende kulde for å se meg opptre. På den siste turneen min var det tusenvis av tyskere som holdt opp plakater med påskriften «Vi elsker deg, takk for Mauerfall».

Vestlig popkultur er altså den eneste medisinen mot kommunisme og undertrykking. Dermed er det særdeles gode nyheter at det britiske utenriksdepartementet og BBC ifølge The Sunday Times nå er i forhandlinger med Nord-Koreas statsstyrte TV-kanal om å selge britiske produksjoner til den lukkede nasjonen.

Håpet er at dette skal myke opp landet og åpne innbyggernes øyne for verden utenfor Nord-Korea.

– Jeg har alltid trodd det som brakte ned muren ikke var forfinet diplomati, men «Dallas» og «Dynastiet», sier en kilde ved departementet til avisen.

– Programmer sendt til Nord-Korea ville måtte være noe som ikke er støtende, som «Mr. Bean», «Eastenders», «Miss Marple» eller «Poirot». Du kunne ikke vist «Dad’s Army», siden det handler om krig. Men, «Teletubbies» kunne være en mulighet, eller «The Good Life», med litt hagearbeid og kjekling på kjøkkenet.

Det er uvisst om fanger i nord-koreanske konsentrasjonsleire også vil få tilgang på programmene.