.

Den kjempesympatiske og superflinke briten James Marsh har ikke gjort mye feil i sin karriere. Regissøren dukket først opp på vår radar med den bein fram briljante dokumentaren «Man on Wire» i 2008, en film om franske Philippe Petits linedans mellom tvillingtårnene i 1974, som var klippet sammen som en kuppfilm.

Siden regisserte han den andre filmen i «Red Riding»-trilogien (beinhard britisk krim basert på bøkene til David Peace), før han lagde en ny fantastisk dokumentar, fjorårets «Project Nim», som handler om en sjimpanse som ble oppdratt som om den var et barn av en litt sprø prosjektleder og hans elskerinner.

Så uansett: Vi er store fans.

Og venter derfor veldig spent på Marsh’ neste karrieresprang, som igjen tar turen innom hardkokt krim-land. Filmen heter «Shadow Dancer», og er en britisk konspirasjonsthriller med Clive Owen og Gillian Anderson. I går kom den første traileren, som du kan se i videovinduet øverst.

Filmen følger en alenemor i en familie av IRA-medlemmer. Mora (spilt av Andrea Riseborough) blir tatt, og må velge mellom å bli en informant (noe som innebærer at hun angir sin egen familie) eller sone i fengsel i 25 år. Hun velger det første, men planene går ganske kjapt i vasken og spillet blir fryktelig farlig.

«Shadow Dancer» ble vist under årets Sundance-festival, der det var litt delte meninger om den. Enkelte mente den var råstilig og intens, andre syns den gikk for sakte og var for distansert.

Filmen får ordinær premiere i England i august, men foreløpig uvisst om/når den blir satt opp på kino i Norge.