Kan «Oblivion» bli neste års store science fiction-overraskelse? Vel, forventningene har i hvert fall vært lave til filmen, som er regissert av Joseph Kosinski («Tron: Legacy») og basert på en tegneserie skrevet av samme fyr.

Noe av skepsisen kommer nok som følge av Kosinskis arbeid med «Tron», som fikk svært varierende mottakelse av fans og kritikere (selv om den tjente inn gode penger). Også hjelper det nok ikke at Tom Cruise innehar hovedrollen her – til tross for/på grunn av innsatsen i «Minority Report» og «War of the Worlds» har ikke fyren veldig høy stjerne blant deler av scifi-fansen.

Dessuten hører det med til historien at Disney opprinnelig hadde førsteretten på «Oblivion», men at de valgte å takke nei da de så hvordan den kom til å bli.

Nå er den første traileren ute, og du får anledning til å danne deg et førsteinntrykk selv. 

Tom Cruise spiller karakteren Jack Harper, som er en slags ensom ryddegutt på en forlatt jordklode – han jobber med å reparere droner som har blitt forlatt av menneskene etter årtier med krig mot utenomjordiske vesener. Han er med andre ord en slags Wall-E, som flere har påpekt før meg.

Det viser seg imidlertid kjapt at han slett ikke er alene – ikke minst er vi spente på hensiktene til en Morgan Freeman med runde solbriller.

Mye flott og rent design her, og noen store actionkampscener, noe man kanskje kan forvente av en film med et budsjett på 130 millioner dollar.

Men det meste står og faller som vanlig på manus. På den fronten kan det jo gi grunn til optimisme at medmanusforfattere er Michael Arndt («Little Miss Sunshine», «Toy Story 3», den kommende «Star Wars Episode VII») og William Monahan («The Departed»). Franske M83 står dessuten for filmmusikken.

Andre skuespillere i filmen inkluderer Olga Kurylenko, Melissa Leo, danske Nikolaj Coster-Waldau og Andrea Riseborough.

Norgespremiere blir 12. april til neste år.