Den australske regissøren John Hillcoat fikk et navn med «The Proposition» og «The Road», og nå er han klar til å ta enda et steg opp. Skuespillerne han har fått med seg til sin kommende «Lawless» er i hvert fall fantastiske – Tom Hardy, Shia LaBeouf og Jason Clarke som Bonduran-brødrene, en broket gjeng som driver med spritproduksjon i Franklin County, Virginia under forbudstida.

Også er det alltid så fordømt fint å se Gary Oldman i ordentlige roller, denne gangen i form av en gangster som hyrer inn brødrene for å jobbe for seg.

Dessuten: Jessica Chastain er en stadig voksende stjerne (hun har også blitt tilbudt rolle i «Iron Man 3», visstnok), mens Guy Pearce spiller en representant for myndighetene med mål om ødelegge operasjonen deres.

«Lawless» fikk endelig sin første trailer i natt, se den i videovinduet over.

Når jeg tenker på nyere film/tv fra forbudstidas USA, er det vel «Boardwalk Empire» og Michael Manns «Public Enemies» som stikker seg ut – begge solide produkter, som likevel mangler noe for å oppnå a-status i den populærkulturelle gangsterkanon.

Det er vel heller ikke all verden i traileren til «Lawless» som er av typen vi ikke har sett før, men vi velger å tro at det har mer å gjøre med hvordan traileren er klippet sammen. Visuelt sett snakker vi skreddersydde 20-tallsdresser dynket med blod og søle.

At filmen er tatt ut til hovedprogrammet i Cannes tyder uansett på at vi har å gjøre med en film som er noe mer enn en standard krim.

Comoyo Filter skal jo til Cannes, og har vi flaks får vi sett filmen og rapportert tilbake så snart som mulig.