M. Night Shyamalan har ikke hatt det så enkelt de siste årene. Etter megasuksessen med grøsseren «Den Sjette Sansen» har regissøren gitt ut filmer av stadig mer falmende kvalitet – gjerne med en tvilsom og «sjokkerende» vri på slutten.

Så stort har fallet vært at Hasse Hope for litt siden skrev at mannens fortsatte karriere er den største vrien av dem alle. Hans siste film, «After Earth», floppet da også i USA sist sommer.

Kanskje vil Shyamalan snu trenden nå som han i stedet vender evnene sine mot fjernsynet og filmatiseringen av forfatter Blake Crouchs thrillerserie «Wayward Pines» på tv-kanalen Fox.

Shyamalan ble interessert i prosjektet etter å ha lest et manus basert på bøkene, skrevet av Chad Hodge.

– Det ga meg en «Twin Peaks»-aktig vibb, sier Shyamalan i det nyeste Entertainment Weekly.

– Det David Lynch klarte å oppnå med den serien – spesielt piloten – var utrolig dumdristig filming. Du får i overkant merkelige rolleprestasjoner som fortsatt treffer.

Bøkene til Crouch er sterkt inspirert av «Twin Peaks» og handler om Ethan Burke, en Secret Service-agent som våkner opp i småbyen Wayward Pines etter en bilulykke. Han er ankommet for å etterforske forsvinningen til en kollega og finner kjapt ut at Wayward Pines ligger veldig langt unna idyllen stedet fremstår som.

Lite tyder på at dette vil endre seg i serien.

– Serien legger bemerkelsesverdig tett opptil kildematerialet, har Crouch selv sagt i et intervju med Brittany-Frederick.com.

– Selvsagt finnes det noen forskjeller, men de endringene er forbedringer jeg skulle ønske jeg hadde tenkt på i de to første bøkene.

Såfremt Crouch har rett og Shyamalan ikke viker for langt fra kildematerialet kan dette faktisk være et av de smarteste trekkene regissøren har gjort på lenge.

Akkurat som Shyamalan har Crouch en hang til Den Store Vrien, så Shyamalan-fans (finnes de ennå?) vil definivt få sitt. Samtidig: Selv om ingen vil beskylde bøkene hans for å være litterære åpenbaringer har de nerve, flyt og samme «burde jeg nå egentlig like dette?»-kvaliteter som en Dan Brown-roman. Med andre ord, deilig og handlingsmettet junkfood i paperback-format som også vil være velegnet for tv-skjermen.

Hovedrollen som Ethan Burke har gått til Matt Dillon (som forøvrig dukket opp i Bent Hamers «Factotum» fra 2005, avbildet øverst), med Juliette Lewis i rollen som Beverly, en bartender i småbyen.

Crouch har planlagt «Wayward Pines»-bøkene som en trilogi (den siste boka skal ut i sommer) og i serien vil dette spres over ti episoder.

I utgangspunktet er dette planlagt som en event-serie, det vil si én enkelt sesong, men skulle den slå an kan det godt hende flere sesonger blir bestilt, slik tilfelle var med Stephen King-serien «Under The Dome».

Serien vil dukke opp en gang i løpet av året (den er fortsatt under innspilling), og de første bildene fra settet er nå ute via Entertainment Weekly.

Foto øverst: Bollywoodhungama.com og Mark Higashino/Filmweb.no