Åååå, fuck. Når den amerikanske presidenten setter slemmingene i Cobra Commander til å styre sikkerheten i landet, ser det mørkt ut for supersoldatene i G.I. Joe-enheten.

Det er i hvert fall premisset for den kommende franske nybølgefilmen «G.I. Joe: Retaliation», som vi i dag fikk en overraskende lavmælt og poetisk trailer fra. Neida, kødda, dette er selvfølgelig like tanketom popcornaction som i forrige film. Med masse eksplosjoner og The Rock som steiler i tanks.

Ok, uansett: Den amerikanske presidenten jo egentlig ikke den amerikanske presidenten, han er nemlig Cobra-skurken Zartan som bare har kledd seg ut som den amerikanske presidenten, mens den ordentlige amerikanske presidenten sitter i fangenskap.

Og sånn er jo det amerikanske politiske systemet, at når du først ser ut som den amerikanske presidenten, da kan du gjøre akkurat hva du vil. Som å pryde hele det hvite huset med Cobra-bannere. Hvem skal stoppe deg, liksom, G.I. Joe?

Nei, nettopp. For siden Cobra nå styrer hele den amerikanske militærmakten, kan de gjøre som de vil. Det første Zartan gjør, er å overbevise alle om at G.I. Joe-enheten er farlige terrorister som må utslettes så raskt som mulig. Sånt blir det eksplosjoner av.

Dette er egentlig det aller første som skjer i traileren, at Roadblock (spilt av The Rock (eller jeg tror de insisterer på å kalle ham Dwayne Johnson eller noe sånt nå)) og Duke (spilt av en av våre nye favorittskuespillere Channing Tatum) står og prater om at Duke skal passe småjentene til Roadblock, men bare om han får ha med våpen, og så begynner det plutselig å sprenge noe helt grønnjævlig rundt dem på alle kanter.

Det at Channing Tatum er med i filmen, synes vi er kjempekult. Tidligere så var han en av de skuespillerne som smeltet pikehjerter i romantiske komedier, men etter å ha spilt i «21 Jump Street» smeltet han våre hjerter også (han spiller kanskje ikke like bra i «Haywire», men det gjør heller ingen av de andre «stjerneskuespillerne» i den halvslappe Soderbergh-filmen).

Vel, det at Channing Tatum fortsatt er med i den andre «G.I. Joe»-filmen gjør at vi får lyst til å se den. Det er ikke så mange andre av skuespillerne som er med i oppfølgeren (borte er for eksempel Dennis Quaid, Joseph Gordon-Levitt, Christopher Eccleston og Adewale Akinnuoye-Agbaje) – det kan virke som om Cobra-bombingen egentlig også er en fin dekkoperasjon for å bortforklare alle skuespillerne som ikke ville/gadd/kunne være med i oppfølgeren. Mange G.I. Joe-soldater blir nemlig drept, huff.

Men vent nå litt! Etter denne triste sortien kan vi ikke se mer av Channing Tatum i hele traileren. Har de drept Duke også? Hæ? Tenk deg sinnet på internett når det finner ut av dette, du!

Ok, vi kan kanskje tilgi at de har drept Duke, ettersom vi i traileren også lærer noe som potensielt kan redde livet vårt den dagen vi ramler ned i en brønn sammen med et par kompiser. Hvordan kommer man seg opp igjen? Jo, se bare på hva The Rock & co. gjør her: De presser seg rygg mot rygg, og kan dermed simpelthen spassere opp av brønnen igjen. Men husk, det er viktig å gå i takt.

En annen formildende omstendighet er at filmskaperne henter inn en annen skuespiller som strengt tatt har bevist han takler det å spille i en actionfilm eller to.

Når alt annet synes som mørkest, oppsøker de gjenlevende G.I. Joe-soldatene den opprinnelige Joe – og hvem andre kan vel spille ham enn Bruce Willis?

Som en bonus har de til og med i traileren tatt med den obligatoriske Bruce Willis-manøvren der han snur på hodet™ (som beskrevet av Kevin Smith cirka fem minutter ut i denne videoen).

Nå som G.I. Joe er mer eller mindre samlet igjen, kan de forsøke å gjøre rett hva Cobra har gjort så veldig feil. Som The Rock sier: «Verden redder ikke seg selv.»

Uskadeliggjøringen av G.I. Joe var imidlertid bare starten, for slemme som Cobra er har de tenkt å gjøre mer faenskap. Som det også sies: «De de gjorde mot oss, kan de også gjøre mot resten av verden.»

Og det gjør de til gangs. I førstefilmen veltet Cobra Eiffeltårnet, et spektakulært syn i seg selv. Men se bare hva de gjør med London nå!

Skjønner ikke hvorfor de skal være så kjipe, Cobra.

Jo, det skjer også noe greier i Kina eller Nord-Korea (eller deromkring), med raff ninjaslåssing langs fjellsidene som ser ganske fett ut.

Men det er kanskje ikke så smart å skyte med nødbluss inn i kjempesvære issvuller som henger rett over hodet på deg, med mindre du vil skape en scene som ser bra ut på film? Ikke mye redning i sånne oppblåsbare rassekker her, ser det ut som.

Det som blir spennende å se nå, er hvor mange bra scener som er igjen i filmen, som ikke er vist i traileren. Kanskje to-tre?

Suckers for actionfilmer som vi er, kommer vi nok til å se «G.I. Joe: Retaliation» (norsk premiere 21. september i år). Men hva vi forventer oss av den? Tja, som vi innledningsvis sa: Tanketom action, sikkert like lettfordøyd som den er lettglemt. Akkurat som taco, altså. Og hvem sier vel nei til taco?