Det er snart to år siden det ble kjent at Hans Petter Moland hadde skrevet manus til, og hadde satt seg fore å regissere, en film basert på Per Pettersons internasjonale romansuksess fra 2003, «Ut og stjæle hester».

Etter å ha vært i USA og instruert Liam Neeson i en remake av sin egen actionkomedie «Kraftidioten» er Moland nå tilbake i hjemlandet, og i slutten av måneden starter opptakene til «…hester» i Trysil, ifølge lokalavisa der oppe, Østlendingen.

At svenske Stellan Skarsgård har den ene hovedrollen i filmen har vi visst siden Cinema skrev det i fjor sommer – det blir den femte filmen de to, som har omtalt hverandre som nære venner, lager sammen – men at Bjørn Floberg har den andre er såvidt vi vet nytt. Han er for øvrig ektemannen til den ene av filmens to produsenter, Turid Øversveen.

Floberg og Skarsgård spilte sist mot hverandre i Moland-filmen «En ganske snill mann» i 2010.

Etter at vinteropptakene er gjort i Trysil vil sommerscenene i filmen tas opp et annet sted til sommeren, fremgår det av Østlendingens artikkel.

Petterson selv har gitt Moland-prosjektet en solid tommel opp. 

– Jeg ble kjempeglad da jeg hørte at Hans Petter ville gjøre dette. Filmatiseringa av «Ut og stjæle hester» har vært mye av-og-på i mange år, men dette er en regissør jeg har tillit til. Han skrev et reginotat som jeg simpelthen forelsket meg i, sa forfatteren d vi snakket med ham i 2016.

– «Ut og stjæle hester» er jo ikke noe lite kammerspill – det er en bok med, hva skal vi si, en viss bue. Å håndtere det tror jeg han er kanskje den beste i Norge til å gjøre, sa han.

Moland har tidligere laget film av en Dag Solstad-roman – «Gymnaslærer Pedersen» – og er også tilknyttet et planlagt filmatering av Karin Fossum-boka «Eskede Poona».