Darren Aronofskys kommende storfilm «Noah» begynner etterhvert å få en rimelig omfattende og imponerende skuespillerbesetning.

Allerede er Russell Crowe klar for rollen som den bibelske zooskipper’n Noah, og både Emma Watson er Jennifer Connelly blant skuespillerne ombord (sic).

Filmen vil ikke bare handle om livet ombord på arken etter syndefloden, men også ta for seg hele Noahs liv fra barnsben av. Men ettersom vi snakker om en av de store hendelsene i det gamle testamentet, er det også på sin plass med noen av de andre nøkkelscenene som leder opp til monsterflommen.

Ifølge den islandske avisa Fréttatíminn (via Iceland Review) har ikke bare Aronofsky funnet et perfekt innspillingssted for filmen på Island, han har også funnet lokale skuespillere til rollene som Kain og Abel, sønnene til Adam og Eva.

Jóhannes Haukur Jóhannesson («Reykjavik-Rotterdam», «Black’s Angel») og dramastudenten Arnar Dan Kristjánsson skal spille henholdsvis bonden Kain og gjeteren Abel. Ifølge den islandske avisa var filmskaperne på jakt etter kraftkarer mellom 25 og 30 år, i stand til å uttrykke «broderlige følelser» uten at det nødvendigvis sies så mye i rollene.

Det blir nok tydd til heftig kroppsspråk i så fall, vi vet jo alle hvordan det gikk mellom de to brødrene. Mest sannsynlig utgjør historien om de to en mindre del av en oppsummerende introduksjon av de gammeltestamentlige begivenhetene fram mot Noahs inntreden.

I filmen ellers finner vi Douglas Booth (Pip i BBCs nylige Dickens-miniserie «Store forventninger») og Logan Lerman («Percy Jackson») i rollene som Noahs sønner Sem og Kam. Emma Watson spiller Noahs svigerdatter Ila, Jennifer Connely hans kone.

Og hvem passer vel bedre til å spille Noahs eldgamle bestefar Metusalem enn Anthony Hopkins?

«Noah» har planlagt premiere 28. mars 2014. Innspillingen har vart i litt over en uke, og ifølge en tweet fra Aronofsky har de (som seg hør og bør i en film om Noah) møtt litt motstand fra værgudene: