Raarrrh! De første bildene fra «Jurassic World», den fjerde filmen i «Jurassic Park»-serien, dukket nettopp opp hos The Playlist.

jp1

jp2

jp3

Tja, hva skal man si? En god porsjon grønt i omgivelsene. En del beige og bruntoner i klærne. Litt hvitt for Bryce Dallas Howard sin del.

Ingen dinosaurer.

Jaja. Er vel «don’t show the monster»-filosofien som rår, selv om regissør Colin Trevorrow antagelig ikke vil få lov til å skjule dinoene sine helt frem til premieren.

Vi vet uansett en del om hva filmen skal handle om, etter at Trevorrow nylig kommenterte manuslekkasjene rundt filmen ved å oppklare hva filmen faktisk handler om.

«Jurassic World» finner sted i en fullt funksjonell park på Isla Nublar (øya fra den første filmen, journ.anm). Den har mer enn 20.000 besøkende hver dag. Og det er dinosaurer der. Ekte dinosaurer. Du kan komme nærmere dem enn du noensinne trodde var mulig.

Om du ble litt grinete av mangelen på dinosaurer i denne saken kan du trøste deg med denne splitter nye videoen om effektrevolusjonen som den første «Jurassic Park»-filmen sto for – overgangen fra fysiske spesialeffekter til datagenererte visuelle effekter.

Et godt poeng mot slutten av videoen er måten praktiske effekter ble skvisa ut som følge av revolusjonen.

Selv om bare seks av femten minutter med dinosaurer i filmen er datagenererte, inspirerte den andre filmskapere til å lene seg for tungt på datamaskiner og glemme hvor bra praktiske effekter faktisk kan se ut.

Da Filter intervjua Sven Martin i effektstudioet Pixomondo, ansvarlig for det meste av effektarbeidet i «Game of Thrones», trakk han frem blandingen av fysiske og dataskapte effekter i «Jurassic Park» som en ledestjerne.

– Moderne blockbustere har en tendens til å overlesse publikum med effekter, så de blir vant til det. Både «Jurassic Park» og «Terminator 2» har det til felles at effektene benyttes på en klok måte. I gamle dager var dette selvsagt av budsjettårsaker, men noen ganger før det til smart kreative løsninger.