Batman og Superman i samme film? Med Aquaman, Green Lantern og flere andre superhelter ved sin side? Ka-ching!

Garantert pengemaskin, særlig siden suksessen med «The Avengers» viste at folks apetitt for superheltensembler så definitivt er til stede.

Slik er det lett å tenke, og slik tenkte nok også Warner Bros. da de satte Will Beall til å lage manus om superheltsupergruppa The Justice League sommeren 2011.

The Justice League dukket først opp i en tegneserie i 1960 og da bestod av Superman, Batman, Aquaman, Flash, Green Lantern, Martian Manhunter og Wonder Woman. Siden har flere superhelter fra DC Comics-universet vært innom.

Men filmbransjens veier er uransakelige, og en eventuell Justice League-film vil kreve betydelige investeringer. Nå har i hvert fall Warner Bros. vist at de ikke vil ha filmen ut fort for enhver pris, ved å forkaste manuset som Beall jobbet med i halvannet år.

Årsak: Det er ikke bra nok, melder Bad Ass Digest. Det har også vært store kreative uenigheter mellom studioet og forfatteren.

Dermed ryker garantert den ønskede premieredatoen i 2015, og hele prosjektet er også blitt langt mer usikkert.

Én som trolig ikke ser helt helsvart på den nyheten er den skotske tegneserieforfatteren Mark Millar («Kick-Ass», «Wanted»).

Mark Millar.

I et intervju med Sci-Fi Now erklærer han seg skeptisk til om en «Justice League»-film vil kunne fungere hos et moderne kinopublikum:

– Det store problemet er at karakterene er utdatert. Karakterene ble skapt for 75 år siden – den yngste store karakteren ble lagt for 68 år siden, sier Millar.

Noe som er et ganske merkelig argument, siden mange suksessrike og moderne tegneserieadapsjoner har vært basert på karakterer som først dukket opp på midten av 1900-tallet.

Men Millar mener også at flere av karakterenes superkrefter funker dårlig rent filmatisk, og at seriens etablerte fanbase sterkt vil mislike store forandringer som eventuelt gjøres for å få dem til å fungere bedre på det store lerretet.

– Når disse faktorene spiller sammen,  er dette et prosjekt som egner seg ypperlig til å tape 200 millioner dollar, sier Millar til Sci-Fi Now.

Mark Millar jobber for øvrig som konsulent for 20th Century Fox, der han jobber med en rekke tegneseriefilmatiseringer.