Om ett år og et par uker får dinoelskere verden over omsider se hva regissør Colin Trevorrow, kjent for den finfine sci-fi-komedien «Safety Not Guaranteed», har gjort med «Jurassic Park».

«Jurassic World» har premiere 12. juni 2015, noe som kan virke langt unna for de mest nysgjerrige.

Dermed var det mange som kastet seg over manusdetaljene som nylig ble lekket fra filmen, hvor det blant annet ble påstått at skuespiller Chris Pratt (forøvrig snart aktuell i «Guardians of the Galaxy») spiller en dinosaur-trener og at man både ville få se snille og slemme dinosaurer.

I et lengre e-postintervju med nettstedet Slashfilm har regissøren selv nå gått påstandene i møte, blant annet ved å oppklare hva filmen faktisk handler om.

«Jurassic World» finner sted i en fullt funksjonell park på Isla Nublar (øya fra den første filmen, journ.anm). Den har mer enn 20.000 besøkende hver dag. Og det er dinosaurer der. Ekte dinosaurer. Du kan komme nærmere dem enn du noensinne trodde var mulig.

Med andre ord: En vellykket utgave av alt milliardæren John Hammond og det andre hovedpersonene i den første «Jurassic Park»-filmen feila så spektakulært i å gjennomføre.

– Det er fullbyrdelsen av John Hammonds drøm, og jeg tror du vil få lyst til å dra dit, sier han om filmen, som starter handlingen sin 22 år etter originalen.

Filmens tematikk vil i stor grad dreie seg rundt hvordan folk blir likegyldige til de vitenskapelige miraklene de ser rundt seg.

– Vi så for oss en tenåring som skriver en melding til dama si med ryggen til en T-Rex bak beskyttelsesglass. For oss fanga det bildet hvordan mange i publikum føler om disse filmene i seg selv. «Vi har sett dataanimerte dinosaurer. Hva annet har du?» Neste år får du se svaret vårt.

Trevorrow avviste også ideen om snille og slemme dinosaurer, og at Chris Pratt vil trene dem, samt en del andre detaljer som vi ikke skal avsløre her.

Lekkasjen var mildt sagt frustrerende for ham fordi det betyr at han ikke får ovveraske publikum slik han hadde tenkt.

– Da jeg var barn fikk du oppdage alt på én gang. Det skylte over deg og lamslo deg. Nå holder det med én person for å spolere det for alle andre. Jeg håper hvem det enn var som lekka manuset er noen som aktivt forsøker å underminere det vi gjør, sier Trevorrow til Slashfilm.

– For om dette er et forsøk på å hjelpe oss, gjør de det helt feil.