Før helga kom en ublid nyhet fra tegneseriefilm-sektoren:

Regissør Edgar Wright, mannen bak filmer som «Hot Fuzz» og «Shaun of the Dead», hopper av filmatiseringen av Marvel-tegneserien «Ant-Man» som skal ut sommeren 2015.

Ifølge Latino Review skal årsaken ha vært kreative uenighter da det kom til filmens manus, som Wright har skrevet sammen med Joe Cornish.

– For tre måneder siden leverte Marvel merknader til filmen. De handlet i hovedsak om kjernemoralen, at filmen måtte inkludere rollefigurer fra tegneseriene og så videre, skriver Umberto Gonzalez hos nettstedet.

Wright og Cornish skal ha forsøkt å gjøre endringer i manus, men tydeligvis var det ikke nok.

– For seks uker siden tok Marvel manuset fra dem og ga det til to ukjente manusforfattere. Da manuset kom inn denne uka var det helt ødelagt. Dårligere, homogenisert og ikke visjonen Edgar hadde for filmen.

I etterkant av bruddet har flere andre Marvel-regissører gått ut for å vise støtte til Wright.

Joss Whedon, som sto bak megahiten «Avengers», la ut et alvorlig bilde av seg selv på Twitter hvor han holder en Cornetto-iskrem opp i lufta.

 

Dette er en referanse til Wrights velkjente Cornetto-trilogi, bestående av «Shaun of the Dead», «Hot Fuzz» og «The World’s End», som alle bindes sammen av at forskjellige smaksvarianter av iskremen dukker opp ett eller annet sted i filmen.

– Jeg pleide å bruke dem som bakrus-kur da jeg gikk på college, har Wright fortalt om iskremene.

Samtidig tok «Guardians of the Galaxy»-regissør James Gunn til Facebook for å skrive det som antagelig er den mest diplomatiske tingen noen har skrevet om bruddet.

– Noen ganger har du venner som er i et forhold. Du er glad i dem som individer og synes de er fantastiske folk. Litt etter litt innser du at de, innerst inne, ikke er ment for hverandre. Ikke at det er noe galt med noen av dem, men de har bare ikke personligheter som går sammen på en komfortabel måte.

Innlegget fortsetter i samme tralt en stund, før Gunn konkluderer:

– Slik er det med både Edgar Wright og Marvel. En av dem er ikke en person, men jeg tror dere skjønner hva jeg mener.

Edgar Wright er forøvrig ikke den eneste regissøren som trakk en fot ut av Marvel-badekaret denne helga.

Ifølge The Hollywood Reporter er Joss Whedon-kumpan Drew Goddard («Cabin in the Woods») nemlig ikke seriesjef for Marvels kommende tv-serieutgave av «Daredevil» lenger, og han vil heller ikke regissere den første episoden.

Han erstattes av Steven S. DeKnight, som foruten å ha vært seriesjef for «Spartacus» også har jobbet tett med Joss Whedon på serier som «Angel», «Buffy the Vampire Slayer» og «Dollhouse».

Goddard er imidlertid ikke helt ute av miksen – han fortsetter på serien som konsulent. Samtidig holder han seg i Marvel-universet med sin neste film, «Sinister Six» for Sony Pictures, som handler om skurkene fra Marvel-tegneserien «Spiderman».