Om gullegg kan inneha en menneskelig form, må det for Disney (som eier Marvel) være i form av filmskaper Joss Whedon.

Under nattas konferansesamtale for selskapets investorer, kom det ifølge Slashfilm nemlig fram at Whedon har signert kontrakten om å regissere oppfølgeren til «The Avengers».

Det var nok betryggende å høre for både investorer og kinogjengere: Førstnevnte har sikkert satt stor pris på at såpass mange av sistnevnte har sett filmen på kino at den allerede nå er tidenes tredje mest innbringende film (bak «Avatar» og «Titanic») med nesten 1,5 millarder dollar i kassa. Godt likt av kritikerne ble filmen også.

Tidligere har Whedon uttrykt tvil om han vil gå igang med den allerede annonserte «Avengers»-oppfølgeren.

– Det er en enorm arbeidsmengde å fortelle det som i utgangspunktet er noen andres historie, selv om det føles som om jeg puttet mye av meg selv inn i det hele. På den samme tid har jeg masse ideer, og alle sammen virker ganske kule, sa Whedon i sin tid til LA Times.

I telefonkonferansen ble det også klart at Whedon skal involvere seg i den lenge ryktede (og nå altså offisielle) tv-serien fra ABC om superheltuniverset. Serien skal være live action, altså at den bruker skuespillere på samme måte som filmen (det er ikke et animasjonsshow) – og det kan være snakk om at den skal dreie seg rundt superheltorganisasjonen S.H.I.E.L.D., men det er altså bare rykter.

Det er ikke sagt noe om når den neste «Avengers»-filmen skal komme, men forvent den neppe før sommeren 2015. Dette er heller ikke den eneste Marvel-filmen på vei – selskapet er mer eller mindre ferdig med innspillingene av «Iron Man 3» og «Wolverine», og jobber også med oppfølgere til «Thor», «Captain America», «The Amazing Spider-Man» og «X-Men».

I tillegg sparker de igang helt nye superhelt-serier i «Guardians of the Galaxy» og «Ant-Man».