Det nytter vel ikke å introdusere ham som en kultfigur fra tv, lenger. Joss Whedon har gått mainstream – men ikke uten å ta med seg bøttevis med sjarm og særpreg.

Han skrev og regisserte megasuksessen «The Avengers», og nå er han godt i gang med oppfølgeren. Mer konkret, så har han akkurat nå med seg superheltene til Seoul, hovedstaden i Sør-Korea.

Om han akter å redusere byen til ruiner i filmen, så skjer det ikke uten at han må skape litt rabalder også i virkeligheten.

Det beklager han på det dypeste (han er godslig, da!):

– Jeg er virkelig takknemlig og opprømt, som får filme i byen deres. Vi kommer til å rote den til litt. Det kan være ubeleilig for en del mennesker i noen dager, og det beklager jeg, sier han videoen, som er adressert til innbyggerne i Seoul. (Via Variety).

– Jeg håper det blir verdt det! Vi elsker denne filmen og vi elsker byen deres. Når vi slår dem sammen, da tror jeg vi kan vise denne byen slik den aldri er blitt sett før – definitivt ikke i Amerika, i alle fall, sier han.

ultron

(Bildet viser konseptkunst for «Age of Ultron»).

Whedon har en nese for historiefortelling og dialog som ble lagt merke til allerede midt på 90-tallet, da han ble hanket inn til å rydde opp i manuset til «Toy Story».

Siden da har han vært med på manussiden på en del filmer, men det er som drivkraften bak en rekke kult-tv-serier at han skapte seg et navn: Han stod ved roret for «Buffy the Vampire Slayer», «Angel» og «Firefly», for å nevne noen.

«The Avengers» (2012) var første gang han satt i regissørstolen for en film siden «Serenity» (2005). Resten er historie, som man sier: Filmen ble en braksuksess, en av de mest innbringende noensinne. Whedon både skriver og regisserer oppfølgeren, også.

The-Avengers-liten

«Age of Ultron», som kommer ut i mai neste år, kan fort bli enda større enn den første.

Iron Man, Thor, Captain America og Hulken er selvfølgelig med videre. Samtidig skal både Black Widow (Scarlett Johansson) og Hawkeye (Jeremy Renner) få større roller denne gangen.

Noe av det Whedon er mest kjent for er å være briljant med å sjonglere store karaktergallerier, og det er enda godt, for han introduserer flere nye:

Elisabeth Olsen spiller Scarlet Witch, Aaron Taylor-Johnson får ordentlige superkrefter (til forskjell fra i «Kick-Ass») som Quicksilver, og James Spader er filmens «big bad»: Ultron.

scarletwitch

quicksilver

Ifølge Variety vil mange av de viktigste scenene foregå Sør-Korea, mens produksjonen ellers hovedsaklig har base i London.

– Sør-Korea er det perfekte stedet å filme et prosjekt på en så stor skala, sier Marvel-sjef Kevin Feige.

– De har den beste teknologien, vakre landskap og spektakulær arkitektur, begrunner han.

Det filmes også i Sør-Afrika og Italia.

«Age of Ultron» avslutter andre fase av Marvel-filmer, men før den tid får vi se først «Captain America: The Winter Soldier» og så – ikke minst – helsprø «Guardians of the Galaxy».

Tilbake til video’n av Whedon, så runder han av med å si noe vi tror og håper blir sant:

– Til syvende og sist er dette noe helt spesielt.