Jeg må innrømme at jeg ikke hadde særlige forventninger til Sacha Baron Cohens kommende «The Dictator», og basert på den første teasertraileren (som vi omtalte her) virket det lett å konkludere med at dette kom til å bli mer av det samme fra den engelske komikeren.

Riktignok er «The Dictator» 100 prosent manusbasert, men diktatorkarakteren virket ikke SÅ annerledes fra Borat eller Brüno (dessuten vet vi jo at flere sekvenser i disse filmene også var spilt inn med et manus i bunn).

Men i den første fullengdes traileren fra «The Dictator» ser vi at denne filmen tar en litt annen retning.

Det ser nemlig ikke ut til at diktatorkarakteren slett ikke kommer til å forbli lik gjennom hele filmen (som man kunne tro), men at han derimot kommer til å gjennomgå en slags «Amerika for mine føtter»-aktig prosess. Av denne traileren lo jeg høyt et par ganger også.

Skal du virkelig unne deg en diktatorfilm som er morsom (og tragisk) anbefaler vi imidlertid dokumentaren «Général Idi Amin Dada» (1974), regissert av Barbet Schroeder. Sekvensen fra «The Dictator» der Baron Cohen løper om kapp (og skyter konkurrentene) regner jeg med at er inspirert av denne svømmekonkurransen som Idi Amin «vinner»:

Jøss, her lå faktisk hele filmen ute. Anbefales sterkt: