Danske Nicolas Winding Refn fikk internasjonal vind i seilene etter fjorårets bejublede «Drive», noe som sikkert hjalp på lommeboka hans etter noen tøffe år mens han pushet fram «Pusher»-trilogien.

Winding Refn er allerede i gang med en (visstnok enda mer voldelig) oppfølger til «Drive», «Only God Forgives». Men han har mer i ermet, nemlig et kort de færreste av oss kunne gjettet på at han satt på.

Ifølge Deadline skal nemlig dansken lage en tv-serie basert på den klassiske 1968-filmen «Barbarella», der Jane Fonda spilte den ikoniske sexbomben som i fremtidens verdensrom frister menn og bekjemper den onde Dr. Durand-Durand.

Winding Refn skal både regissere og produsere serien, sistnevnte sammen med Martha De Laurentiis – kona til den nå avdøde produsenten av originalfilmen, Dino De Laurentiis.

Ifølge Deadline sier Winding Refn at Barbarella er «en av de ultimate motkulturelle figurene» i filmhistorien. Det skal definitivt bli interessant å se hvordan hun blir fremstilt i 2013-drakt (om serien er klar til da?).

Interessant nok er det produksjonsselskapet Gaumont som står bak den nye serien. De er også igang med en annen tv-serie basert på en klassisk filmfigur, «Hannibal» – kannibalen kjent fra «Silence of the Lambs», en film Dino De Laurentiis også produserte (kona Martha er forøvrig produsent også på denne serien).

Ekteparet De Laurentiis kjøpte opprinnelig filmrettighetene til «Barbarella» i 2007, før hans død i 2010. En stund var både Robert Rodriguez og Robert Luketic satt til å regissere en remake, men det ble altså aldri noe av.

Mon tro om vi får et gjensyn med Orgasmatron-forløperen The Excessive Machine?

Om du forresten ennå ikke har sett «Drive», kan (og bør) du gjøre det med en eneste gang. Også Winding Refns tidligere (og hardtslående) film «Bronson» er verdt en titt.