Nicolas Cage har jobbet svinehardt de siste årene – men dessverre har vår mann konsentrert seg mer om å dekke ubetalte regninger til skattevesenet enn å lage ordentlige filmer.

Forståelig, og forhåpentligvis er endel av gjelda nå betalt, med honorarer fra middelmådigheter som «Stolen», «Ghost Rider: Spirit of Vengeance» og «Drive Angry».

Og dermed kan vi som faktisk liker fyren igjen håpe på å få se Cage i en og annen god film i tillegg.

Vi er i hvert fall kjempespente på kommende «Joe», der Nicolas Cage spiller en tidligere innsatt som blir en dysfuksjonell rollemodell for en 15 år gammel gutt (spilt av supertalentet Tye Sheridan, kjent fra «Mud» og «The Tree of Life»).

Mye av forventningene til «Joe» skyldes regissøren, David Gordon Green, som vi har skrevet endel om i disse spaltene i det siste grunnet den underfundig morsomme og fine «Prince Avalanche».

«Prince Avalanche» anbefales relativt varmt, og kan ses allerede i kveld om du har en amerikansk iTunes-konto (vil jo også tro at den finner veien til Norge etter hvert).

Gordon Green er en indieregissør, men står også bak endel bra mainstream komikk, som regissør av «Pineapple Express» og flere «Eastbound and Down»-episoder.

Nå er han også ferdig med «Joe», som skal ha premiere under filmfestivalen i Venezia om et par ukers tid.

– Det er veldig kult å jobbe med en skuespiller som Cage om en film som er helt ulik noe annet han noensinne har gjort, sier Green til The AV Club.

Regissøren beskriver filmen som en slags moderne western, og forteller at Cage jobber som en som forgifter trær før bulldoserne seinere skal komme og smadre dem. Cage og Sheridan er de eneste profesjonelle skuespillerne i filmen, mens resten av casten stort sett består av hjemløse og folk som tar seg tilfeldig arbeid.

Spennende greie, og Cage virker like entusiastisk:

– David hadde en klar plan for meg med denne filmen. Han er en ung og entusiastisk kunstner som visste hva han ville med meg, og jeg tror han fant en ny måte å bruke meg på, sa han i et intervju med IndieWire tidligere i år.

Her er resten av de nye bildene fra «Joe»: