Espen Sandberg og Joachim Rønning er to navn stadig flere får øynene opp for, spesielt etter at deres «Kon-Tiki» mottok stående applaus under filmfestivalen i Toronto i september, samt at den nylig ble plukket opp av den mektige Weinstein-gruppen for distribusjon i USA.

Mens de to regissørene nå driver promo for «Kon-Tiki» i USA (sikkert også for å øke filmens sjanser for en Oscar-nominasjon), melder nettstedet The Wrap litt overraskende at de to nå er ønsket til et helt annet filmprosjekt.

Ifølge en kilde «tett på prosjektet» er Sandberg og Rønning høyaktuelle til å regissere en ny film om den franske gentlemanstyven Arsène Lupin, skapt av Maurice Leblanc tidlig på 1900-tallet.

Filmens arbeidstittel er foreløpig «Arsene Lupin AKA Once a Thief», og produseres av Dan Lin i Lin Productions og Roy Lee hos Vertigo Entertainment for Warner Bros.

Passende nok har Lin de siste årene produsert de siste Sherlock Holmes-filmene – Lupin regnes av mange for å være franskmennenes svar på nettopp Holmes, og de to figurene har flere ganger «møtt» hverandre – selv om Leblanc måtte bytte den britiske detektivens navn til Herlock Sholmes etter juridisk påtrykk fra Arthur Conan Doyle.

Roy Lee er på sin side opptatt med den amerikanske versjonen av «Oldboy» om dagen, og skal også jobbe med blant annet den kommende «Godzilla»-filmen.

Mange filmer har vært laget om Arsène Lupin gjennom årene, både gode og dårlige. Om det viser seg å bli den dynamiske duoen Sandberg og Rønning som står bak neste, blir det unektlig spennende å se hva de to kan gjøre med en Hollywood-produsert framstilling av det franske nasjonalklenodiet. Sacre bleu!

Her er traileren til en Arsène Lupin—filmatisering fra 1932 med John Barrymore:

Så blir det jo spennende å se hva mulige Hollywood-tilbud til den norske duoen gjør med den planlagte filmatiseringen av Lars Saabye Christensens «Beatles».

Filmen fikk 15,8 millioner kroner i støtte fra Norsk filminstitutt tidligere i år, og Sandberg og Rønning har takket ja til regijobben.