Etter at «Kon-Tiki»-regissørene Joachim Rønning og Espen Sandberg sa fra seg «Beatles», har det bare vært et spørsmål om tid før nyheten ville komme om en Hollywood-toppjobb.

Tidligere denne måneden kunne vi melde at duoen trakk seg fra storfilmen «Spectral» fordi de ikke mente manuset var godt nok, og like etter kom den overraskende nyheten om at de to var høyaktuelle til å regissere «Pirates of the Caribbean 5».

Nå kan Deadline melde at piratjobben offisielt har gått til de to nordmennene, og at de dermed utkonkurrerte blant andre Fredrik Bond («The Necessary Death Of Charlie Countryman») og Rupert Sanders («Snow White And The Huntsman»).

Både hovedrolleinnehaver Johnny Depp og produsent Jerry Bruckheimer har godkjent regissørene til jobben, og en formell avtale skal være rett rundt hjørnet.

Det betyr at de to snart kan begynne på jobben med å forberede innspillingsstart enten senere i år eller i starten av neste år. Manuset skal være klart etter en omskriving av Jeff Nathanson («Catch Me If You Can», «Indiana Jones og krystallhodeskallens rike»)

Som Deadline påpeker er dette et enormt kupp for nordmennene. Etter at de ble Oscar-nominerte for «Kon-Tiki» har begge to stått høyt i kurs i Hollywood, og en jobb som «Pirates …» er sannsynligvis starten på et helt nytt Hollywood-eventyr etter den spede starten med «Bandidas» med Penélope Cruz og Salma Hayek i 2006.

En Oscar-nominasjon er aldri dumt å ha i baklomma når man søker mot toppjobber i Hollywood, og med «Kon-Tiki» viste samtidig Rønning og Sandberg at de mestret kunsten å lage storslagen film på vannet uten å bruke altfor mye penger.

Nettopp det siste la nok Disney godt merke til da det endelige valget falt på nordmennene. Som det ble påpekt på Twitter da vi først meldte om «Pirates»-interesssen: