Det er et eller annet med musikalfilmer. Der andre filmer kommer og går, har disse synge-og-danse-filmene med «glimt i øyet» en tendens til å suge seg fast til folks bevissthet. Fortsatt kler folk seg ut for å synge med til «Rocky Horror Picture Show» (1975) på kinovisninger, og overraskende mange forbinder John Travolta bare med «Grease» (1978). Lista er lang.

Så har vi selvfølgelig «Little Shop of Horrors» fra 1986, om den kjøttetende planten Audrey II som får smaken på menneskeblod. Hvor mange amerikanske highschools har ikke satt opp egne versjoner av denne gjennom årene, mon tro?

I hovedrollen finner vi «Kjære, vi krympet barna»-særingen Rick Moranis i rollen som Seymour Krelborn, en blomsterbutikkassistent som er hemmelig forelsket i Audrey over gata (derav plantenavnet) – og som samtidig må hanskes med den stadig mer blodtørstige planten.

Så populær er «Little Shop of Horrors» at Warner Bros. nå ifølge Hollywood Reporter vil lage en ny versjon av musikalfilmen. Med på laget har de fått Joseph Gordon-Levitt, som tidligere har vist at han kan synge og danse i «500 Days of Summer».

Filmen produseres av Marc Platt, som åpenbart er glad i musikaler ettersom han også henter både «Wicked» og «Jesus Christ Superstar» til filmlerretet. Men han har også en lang rekke «vanlige» filmer på produsent-CV’en, med alt fra «Drive» og «Wanted» til «Legally Blonde» og «Scott Pilgrim vs. the World».

Manuset skrives av Roberto Aguirre-Sacasa, som står bak Broadway-musikalen «Spider-Man: Turn Off the Dark». Foreløpig er det ikke kjent hvem som skal regissere.

Det virker ikke helt sikkert at Gordon-Levitt skal spille rollen som Seymour, men ifølge Hollywood Reporter er det sannsynlig. Vil han da tilnærme seg rollen på samme måte som Moranis?

Selv synes vi at han like gjerne kunne passet godt i rollen som den sadistiske tannlegen Orin Scrivello, mesterlig spilt av Steve Martin. Ligner litt gjør de også.

Faktisk blir ikke dette den første nyinnspillingen av «Little Shop of Horrors». 80-tallsfilmen folk flest har friskt i minnet er basert på lavbudsjettsorignalen fra 1960, med en pur ung Jack Nicholson i en av rollene – som igjen ga inspirasjon til en off-broadway-musikal som ledet fram til Rick Moranis’ Seymour-rolle i -86:

• Lik oss på Facebook og følg oss på Twitter for daglige oppdateringer fra film- og tv-verden, anmeldelser, konkurranser og mer!