Jon Favreau er fyren som lagde «Swingers» (<3), før han la på seg 35 kilo og begynte å regissere blockbustere i steden.

Nå har han laget en film om mat og kokkekunst, fordi det åpenbart er et tema som ligger hans infarktutsatte hjerte nært. Favreau har jo, som så mange andre menn i 40-åra, funnet ut at detaljkunnskap om mat kan forlenge hipstertroverdigheten med fem-seks år, minst.

Neida, nå er vi slemme.

Men egentlig syns vi «Chef» stinker litt av forfengelighetsprosjekt, og er ikke helt overbevist om at den er fullt så sjarmerende som den prøver å utgi seg for å være i den første traileren.

Sofia Vergara, John Leguizamo, Scarlett Johansson, Dustin Hoffman, Oliver Platt, Bobby Cannavale, Amy Sedaris, Emjay Anthony, Robert Downey Jr. og stjernekokken Roy Choi utgjør ensemblet i filmen, som handler om en kokk fra Miami som prøver å starte restaurant i LA.

Når planene går skeis reiser han tilbake til Miami for å starte et mobilt kjøkken som han planlegger å ta ut på turné (og som også skal overbevise ekskjæresten om å ta ham tilbake).

«Chef» har ikke fått noen norsk kinodato ennå, og vi tviler vel egentlig på at den noen gang finner veien til norske saler.

chef