Så spør du kanskje deg selv, er det lov det her? Læres opp til å bli en profesjonell lemlester, kanskje til og med drapsmaskin? Og da må jeg svare deg: Det er cirka som å ligge med femtenåringer. Det er kanskje ikke lov, men det er jævla nødvendig.

Spenstig fyr, han Jompa.

Og mens vi venter på at han på nytt skal dukke opp i «Kill Buljo 2» – ventetiden ble nylig forlenget med en utsettelse helt til oktober – skal ikke folk få lov til å glemme den slagkraftige samen.

Nå kan nemlig Altaposten fortelle at Stig Frode Henriksen er godt i gang med selvbiografien om Jompa Tormann, og at filmens utsettelse betyr at han kan bli ferdig med boka før filmens premiere.

Når vi må vente på blodbad, hva er ikke da mer naturlig enn … bokbad?

– Jeg planlegger en serie bokbad der jeg reiser rundt som Jompa og presenterer boka, sier Henriksen til Altaposten.

Har har fått skrevet på boka en ukes tid allerede, og har utgangspunktet klart:

– Den er ikke ferdig, men skjelettet er på plass. Jeg håper å få gitt den ut rundt sommeren før filmpremieren. Starten av boka er ganske tragisk hvor Jompa Tormann blir funnet i en Prix-pose mellom to trygdeboliger i Kautokeino, sier han til avisa.

Mellom skriveøktene er Henriksen også opptatt med andre ting, blant annet flere filmmanus. Et av dem blir til sammen med «en samarbeidspartner i Oslo», men det er ikke noe han kan si så mye om nå.

Tør vi tippe på en komedie?