152 695! Så mange nordmenn har sett «Kon-Tiki» siden premieren fredag.

Dermed slår regissørene Joachim Rønning og Espen Sandberg sin egen rekord, da 134.842 så «Max Manus» i åpningshelgen i 2008. Foruten disse er det bare to andre norske filmer har trukket over 100 000 publikummere i åpningshelgen, nemlig «Hodejegerne» og «Fritt vilt II».

– Barnet er født og foreløpig oppfører det seg som Usain Bolt, sier markedssjef Tom Erik Kolåsæter i Nordisk Film Distribusjon til Dagens Næringsliv.

Med et budsjett på 93 millioner kroner var «Kon-Tiki» avhengig av en viss suksess, og for at produsenter og  investorer skal få igjen pengene sine er man ifølge Aftenposten avhengig av å selge 600 000 billetter totalt – omtrent halvparten av det «Max Manus» klarte.

Det tallet er det vel liten tvil om at «Kon-Tiki» nå klarer ganske greit.

Om den vil nå opp til totaltallet til «Max Manus» gjenstår å se, men det er i hvert fall sikkert at Nordisk Film Distribusjon kan klappe seg på skulderen over en god markedskampanje og lansering.

Verdt å merke seg er det imidlertid også at «Kon-Tiki» har blitt satt opp på veldig mange saler samtidig:

Det har også vært omfattende kontroverser og medieinteresse rundt filmen, blant annet da det ble kjent at Bjørn Heyerdahl og Jarle Andhøy ønsket å gjennomføre en ny «Kon-Tiki»-ekspedisjon, mens Aftenposten skrev om datteren til Herman Watzinger som mislikte framstillingen av faren i filmen.