Funcom sier i en pressemelding at universet de har utviklet for onlinerollespillet «The Secret World» nå vil danne grunnlaget for en tv-serie, produsert av Johnny Depp i samarbeid med blant andre Gudrun Giddings, den svenske filmprodusenten som tidligere har stått bak «Thale» og «Banshee Chapter».

«The Secret World», som nylig relanserte spillet og samtidig slapp en alternativ utgave døpt «The Secret World: Legends», handler om en skjult og overnaturlig underverden hvor alt fra Illuminati-konspirasjoner til Lovecraft-mytologien viser seg å være reelle.

Serien vil fokusere på et team med agenter som etterforsker og kjemper mot disse overnaturlige kreftene. Eller som produsent Sam Sarkar fra Depps produksjonsselskap Infinitum Nihil sier i pressemeldingen:

– Dette er den hemmelige fortellingen om folkene som hersker over folkene som styrer verden.

Undertegnede besøkte forøvrig Funcom i oppkjøringsfasen til slippet av spillet for spillnettstedet PressFire i 2012, for å produsere denne videoreportasjen.

Her kan du se et glimt av hvordan spilluniverset ser ut – og hva forventningene var den gangen:

«The Secret World» fikk ros for å være nyskapende, men som noen av spilljournalistene spådde i videoen ble det tøffe tak for Funcoms storsatsing, og selskapet gikk gjennom en rekke kutt i kjølvannet av lanseringen.

I senere tid har selskapet hatt suksess med «Conan Exiles» og sluppet flere mindre spill basert på «The Secret World»-universet, samtidig som de også melder om første vekst i spillerbasen på årevis etter relanseringen av «The Secret World».

Foto øverst i saken: Funcom