Under en tale ved British Film Institute i London for et par uker siden påsto John Travolta ifølge Contactmusic at «Flight», filmen hvor Denzel Washington spiller en alkoholisert pilot som må gjøre en nødlanding, egentlig var skrevet for ham.

Ifølge Travolta likte han rollefiguren godt, men hadde problemer med de mer tekniske sidene av manus, spesielt denne scenen:

Som utdannet privatflyver (han er til og med kvalifisert til å fly en 747) vet nemlig Travolta et og annet om de aerodynamiske utfordringene til et passasjerfly.

– Bitene med flyet var teite, fra mitt perspektiv. Å fly opp ned – det er litt drøyt. Jeg spurte manusforfatteren: «Har du ikke snakka med noen som faktisk kan noe?» Og han svarte at «jeg ville ikke ha noen innblanding – jeg ville bare ha ferdig manuset. Til helvete med de greiene!»

Washington fikk en Oscar-nominasjon. Travolta er fortsatt fyren som lagde «Battlefield Earth».

Det skal forøvrig nevnes at manusforfatter John Gatins faktisk hadde gjort en god del research og snakket med piloter. Til Movieline fortalte han blant annet dette om opp/ned-flyvingen:

– Det var et kræsj i Oxnard, California i 2000. De fløy opp ned, men forsøkte å snu flyet tilbake og mista kontrollen.

I alle tilfeller, om du sørger over at du aldri får se Travolta fly opp ned kan du trøste deg med disse videoene fra mannens virkelige pilotkarriere.

Vil du ha flere kjente folk som er piloter? Hva med Harrison Ford?

Eller hva med Iron Maiden-vokalist Bruce Dickinson?

Og, selvsagt, Tom Cruise. Som skrur av oksygenet til folk: