John Goodman er såklart en legende – først og fremst på grunn av sine mange minneverdige roller på film og i tv-serier, men også fordi hans særegne stemme er blitt brukt i noen av tidenes beste animasjonsfilmer. «Monsterbedriften» og «ParaNorman», for å nevne to.

Nå er han også klar for den kommende animasjonsfilmen til den tønsbergbaserte regissøren Morten Løke, med arbeidstittel «The Magic of Love». Goodman skal ha stemmen til hovedkarakteren Sam the Dog – en av flere figurer som skal være inspirert av «virkelige mennesker fra Vestfold og Telemark».

I tillegg skal vi ifølge Løke få møte Hollywood-veteran Kathleen Turner i rollen som Estrella the Diva Spider. Turner har stemmeskuespillerfaring fra rollen som Jessica Rabbit i «Hvem lurte Roger Rabbit» og i den noe nyere animasjonsfilmen «Monsterhuset».

Med på laget er også Bryce Dallas Howard («50/50», «Spider-Man 3») som «filmens sterkeste karakter», Elise the Fox:

– Vi har banket på noen riktige dører, forteller Løke til Comoyo Filter.

– Castingen er gjort av de samme som castet «The Artist». Vi ga dem en ønskeliste over skuespillerne vi mest hadde lyst på – og endte faktisk opp med å få alle tre.

«The Magic of Love» er en videreutvikling av et animasjonsprosjekt som i 2007 het «Melvin».

– Vi har vært gjennom en organisk prosess siden den gangen. Vi startet med å gjøre ting halvveis digitalt, men nå er teknologien blitt så bra at det blir en fullverdig motion capture-film. Dermed vil filmen kunne baseres på skuespillertolkninger, mer enn bare animatørenes tolkninger, sier Løke.

Teknologien som brukes i filmen kalles image based motion capture, noe som gjør det lettere å filme skuespillerne mens de snakker og gestikulerer – noe tilsvarende som nylig ble gjort med for eksempel Gollum i «Hobbiten».

Med denne teknologien kan filmteamet når innspillingen starter til vinteren fange ansiktet og overkroppen til Goodman i et studio, og deretter bearbeide mimikken hans til den amerikanske versjonen av filmen.

Samtidig spilles filmen også inn med norske skuespillere, der samme prosess gjentas – men hos de norske skuespillerne filmes også hele resten av kroppen. For at alt skal kunne passe sammen i begge versjonene, er det derfor viktig at skuespillerne er noenlunde like i USA og Norge.

– Vi ønsket også faktisk Goodman basert på den norske skuespilleren vi er i samtaler med nå, sier Løke, uten å røpe hvem de har i tankene.

Da Løke i 2007 snakket om «Melvin», nevnte han at Morgan Freeman sto høyt oppe på ønskelista over skuespillere.

– Han gjør fortsatt det. Vi skal approache ham nå i juli, og har et håp om at det skal gå bra. Takket være en ordning som heter favored nations, en slags demokratisk castingprosess, kan skuespillere gå med på en lavere lønn som det er sannsynlig at vi kan klare, sier Løke til Comoyo Filter.

Budsjettet på animasjonsfilmen er nå oppe i 40 millioner kroner. Det meste er privatfinansiert, både fra USA og Norge – foreløpig uten noen offentlige støttemidler fra Norge.

– Vi bruker Minnesota i USA som et utgangspunkt for den amerikanske versjonen, mens det i den norske blir Telemark. Det er en tydelig kulturparallell mellom de to stedene – det kom flere norske jordbruksimmigranter til Minnesota enn til hele resten av USA, forklarer Løke.

Her kan du se en testrull fra tidlig i filmprosessen – det er ikke slik den kommende filmen kommer til å se ut, forsikrer Løke:

Løke vakte i sin tid mye oppmerksomhet med sin ultravoldelige splatterdebutfilm «Bread and Circus», som overgår selv Peter Jacksons «Bad Taste» i drøye og perverse scener. Etter at Løke selv solgte filmen på Cannes i 2003, ble den snappet opp av sju land – men ikke Norge.

15. mai er det imidlertid klart for den blodige filmen også her, før den også slippes i land som Danmark, Nederland og USA gjennom norsketablerte Voices Music & Entertainment.

Filmen har både fått kultstatus og positive anmeldelser fra nisjesider – men også mottakelse som denne videoen fra de norske videopodcasterne Filmjunkiene: