Disney-konsernet er mer enn bare «Star Wars» og «The Avengers». De lager tegnefilmer også, i tilfelle du hadde glemt det!

Eller rettere sagt animasjonsfilmer, nå som «tegnefilm» er et snart glemt begrep – en øvelse de ble ekstra gode på etter å ha kjøpt opp Pixar i sin tid. Selv om Pixar kanskje stiller Disneys eget inhouse-studio litt i skyggen, vet de åpenbart hva de holder på med der i gården også.

Forrige uke hadde animasjonsfilmen «Wreck-It Ralph» USA-premiere, og ifølge Box Office Mojo føk filmen rett inn på boxofficetoppen med rett i underkant av 50 millioner innspilte dollar, foran andre filmer som Denzel Washingtons «Flight» og Ben Afflecks «Argo».

Ifølge Indiewire gjør dette «Wreck-It Ralph» til Disneys hittil mest suksessfulle animasjonsfilm som ikke har sitt utspring fra Pixar-gjengen (filmene derfra har pleid å åpne på rundt 60 millioner dollar).

Til tross for at filmen er rettet mot en yngre målgruppe, kan det muligens være at tematikken har fått også en eldre målgruppe til å trekke til kinosalene. Wreck-It Ralph er nemlig en dataspillfigur, og i løpet av filmen omgir han seg med en lang rekke spillfigurer som har preget oppveksten til veldig mange nå godt voksne folk.

Du får møte blant andre BowserSonic og Blanka – samt en hel haug andre retrofigurer. Men Mario og Luigi dukker på sin side ikke opp.

De som har sett filmen har åpenbart også satt pris på den, i øyeblikket har den en Rotten Tomato-score på 84 prosent fra kritikerne, mens publikum har gitt den et snitt på 94 prosent.

På norsk het filmen lenge «Rive Rolf» (sic), men på Filmweb står den nå oppført som «Wreck-It Ralph» også som norsk tittel (kanskje like greit). Litt verre er det med den norske premieredatoen, som er 8. februar neste år.

Et par-tre «spilltrailere» for filmen på tampen: