For noen uker siden begynte ryktene å svirre om at Mark Wahlberg skulle spille i Michael Bays neste «Transformers»-film, etter at jyplingen Shia LaBeouf hevet seg over denslags filmer og i stedet ville leke med auteurer som Lars von Trier.

Det tok ikke mange dagene før Bay selv tok livet av ryktet på sin egen nettside – samarbeidet handlet om den kommende vektløfteractionkomedien «Pain & Gain» og ikke «Transformers 4», sa han.

Men oppstyret har åpenbart fått Bay til å tenke seg litt om. «Well let’s say that very internet chatter gave me some ideas,» skrev han litt senere på nettsiden sin.

Og ganske riktig: For et par timer siden annonserte Bay – igjen på sin egen hjemmeside – at Mark Wahlberg nå har takket ja til å spille i den kommende «Transformers 4».

– Mark er awesome. Vi hadde det veldig gøy sammen under arbeidet på «Pain & Gain», og jeg fyres opp av å skulle jobbe sammen med ham igjen. En skuespiller av hans kaliber er perfekt for å gjenopplive franchisen og videreføre «Transformers»-historien, skriver Bay.

I et intervju med LA Times tidligere i år fortalte Bay at den kommende «Transformers»-filmen ville bli hans siste.

– Dette er greia: Det er vanskelig å finne noen som vil gjøre denne typen filmer, og som samtidig er erfarne nok til å skape det nye materialet som trengs for disse filmene  – ikke bare på karakternivå, men forhåpentligvis også for en ny type action. Det blir litt for mye å bite over for mange. Derfor vil jeg gjøre ferdig denne, og overlate det hele i de beste hendene jeg kan finne. Det er planen.

Samtidig hintet filmskaperen om at de velkjente robotene muligens ville bli redesignet til neste film – men at det ikke var snakk om en såkalt reboot.

Planlagt premiere for «Transformers 4» er 27. juni 2014, mens «Pain & Gain» kommer til våren.